Bijzonder kamperen




Bijzonder kamperen: hoewel al lang geen noviteit meer, nodigt juist kamperen uit tot creativiteit. Kamperen heeft ‘through the decades’ een indrukwekkende geschiedenis doorgemaakt en ook in België  en Nederland een vaste plek veroverd
Bedacht door Thomas Holding die als jongetje met zijn ouders rond 1850 het wilde westen doorkruiste is kamperen vanaf het fine de siècle eigenlijk nooit uit het zicht verdwenen.
Wie heeft niet nog ergens een sheltertent met tinnen kookset en een Campinggaz stel staan.

Bijzonder kamperen
© Campz.be

Anders kamperen
De tijd dat je enthousiast thuis aan de slag moest om niet alleen een reisplan op te stellen maar zelfs je equipement samen te stellen of te prepareren is gepasseerd. Een-of-tweepersoons tentjes zijn er in alle prijzen en materiaalklassen. Geschikt om de Mount Everst mee te bezoeken of de Kalahariwoestijn. Waar rondtrekken in een luxe camper door de States een statussymbool is blijft een  outdoor vakantie met de familietent en binnen Europa een geliefd tijdverdrijf.

Zonder tent
Camping heeft inmiddels plaatsgemaakt voor glamping, een samentrekking van glamour en camping. De nieuwe trend waarbij men in weelde van het traditionele kamperen kan genieten, zonder alle rompslomp die gepaard gaat met voorbereiden, onderhouden en opzetten van het verblijf. Een hedendaags alternatief is de hobbitwoning, waarvoor men in Nederland in Geversduin terecht kan, maar ook in Groot Brittannië (Cornwall) bijvoorbeeld. Voor een verblijf in een gigantisch wijnvat dien je naar de Belgische Ardennen af te reizen of naar de Oostzee in Letland. De boomhut, hoewel niet geheel gespeend van gevaar, en af te raden met kleine kinderen is en blijft populair. In Nederland (Drenthe en Noord-Brabant), Frankrijk (Bretagne en aan de Loire), Engeland (Sussex), in een olijfbomenbos in Italië of zelfs in Zweden, accommodaties te over. Naast de grotwoning en vuurtorens als alternatief is er nog de woonboot: van vlotwoningen, of logeerboot tot slaapschip of reddingscapsules. Niet in alle gevallen geheel autarkisch heeft het water altijd een bijzondere aantrekkingskracht houden voor bewoners van de lage landen.



Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *