Vijf tips bij het kiezen van de beste laserprinter
Wil je scherpe afdrukken maken en het liefst ook zo snel mogelijk? Dan kan je met een laserprinter prima uit de voeten. Via een speciale lasertechniek worden er tekst en afbeeldingen op papier geprint. Bovendien werkt een laserprinter veel sneller dan een inkjetprinter. Droom je van een laserprinter die razendsnel werkt en heb je praktische tips nodig? Met onderstaande vijf tips weet je precies welke laserprinter aansluit op je wensen!

© pixabay.com

1. Waar gebruik je de laserprinter voor?

Stem het type laserprinter af op het doel waarvoor je het gebruikt. De laserprinter kom je vaak tegen in een kantooromgeving omdat de printer door meerdere mensen wordt gebruikt. Tegenwoordig is de printer ook in trek bij consumenten. De printkosten per pagina zijn bij een laserprinter namelijk veel lager dan bij een inkjetprinter. Dat geldt zowel voor laserprinters die zwart printen als bij een laserprinter die kleur print. Met een goede toner maak je nu eenmaal meer prints dan met een inktcartridge. De laserprinter is daarom geschikt voor zakelijk én particulier gebruik.

2. Ga voor de juiste resolutie

Gebruik je een laserprinter voor het afdrukken van tekstdocumenten of wil je ook afbeeldingen printen? Een resolutie van 600 dpi is voldoende om tekstdocumenten af te drukken, terwijl een resolutie van 1200 dpi een aanrader is bij het printen van grafische documenten. Bovendien is het ook slim om bij de aankoop van een laserprinter te letten of dubbelzijdig afdrukken een optie is. Een aantrekkelijke optie om op papier te besparen!

3. Let op de levensduur van de printer

Natuurlijk zit je niet te wachten op een laserprinter met mankementen. Daarom investeer je je geld het liefst in een printer met een lange levensduur. Bij de specificaties van laserprinters kom je vaak de term ‘maandvolume’ tegen. Stem daarom de hoeveel prints af op het maandvolume van de laserprinter. Bij een structurele overschrijding van het maandvolume zal de printer minder lang meegaan.

4. Extra papierlades voor verschillende papiersoorten

Veel laserprinters beschikken over één papierlade, maar er zijn ook printers met verschillende papierlades. Dit is vooral gunstig wanneer je op verschillende papiersoorten afdrukken maakt. Op die manier hoef je niet continu papier te wisselen!

5. Bedien een laserprinter via je smartphone

Wil je een laserprinter die je via je smartphone kunt bedienen? Dan is een laserprinter op wifi een uitstekende keuze. Een draadloze printer kan je overal neerzetten, zolang er maar internet in de buurt is. Bovendien kan je zelfs op een andere locatie een printopdracht uitzetten. Kortom: kies voor gemak en ga voor een draadloze laserprinter!Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *