Hoe u kunt inrichten met beige zonder dat het saai wordt
Wilt u graag uw woning opnieuw inrichten en bent u op zoek naar een kleur die uw huis een rustige en verfijnde sfeer zal geven. Denk dan eens aan het gebruik van een neutrale kleur zoals beige. U vraagt u misschien af waarom u voor beige zou moeten kiezen. Dat is toch zo’n saaie, veilige kleur die helemaal niet trendy is. Toch besloot designer John De Bastiani om voor de woning van twee jonge opdrachtgevers, Laurent Bouzereau and Markus Keith, in Los Angeles een stijlvolle, nieuwe inrichting te ontwerpen, waarbij deze basistint de doorslag gaf. John De Bastiani zegt hierover: “Beige is klassiek. Het is verfijnd, het is rustgevend. Ik vind dat jonge opdrachtgevers steeds meer neigen naar neutrale kleuren. Ze willen de traditionele warmte uit hun oma’s huis, maar dan zonder die vloerbedekking en dat dikke behang, en beige past in dat plaatje.”

© Pixabay.com

Creëer een aparte sfeer voor elke ruimte in huis
In de slaapkamer van de woning hangen allerlei vintage Europese filmposters. Om de aandacht hierop te vestigen besloot John De Bastiani de rest van de kleuren hier ingetogen te houden. De muren zijn daarom crème geverfd met een afwerking in gebroken wit en het lijstwerk heeft dezelfde kleur gekregen, maar dan in zijdeglans, wat ze iets donkerder maakte om meer diepte te creëren. Vervolgens heeft hij donkerder beige gebruikt voor de gordijnen om het er gezelliger en intiemer te doen lijken. Volgens John De Bastiani is het belangrijk om een aparte sfeer te creëren voor iedere kamer, ook als je overal hetzelfde kleurenpalet gebruikt.

Een licht en luchtig Californië gevoel
John De Bastiani voegde hieraan toe: We hebben erover nagedacht om andere kleuren te gebruiken, maar we kwamen steeds terug op beige. Het was elke keer de beste optie. Grijs is zo populair, maar het is kil en ik denk niet dat het goed werkt in combinatie met warme kleuren. Bruin was zeker een optie, wij hebben het gebruikt voor de vloerbedekking in de slaapkamer, maar teveel ervan vonden we geen optie. We gingen voor een licht en luchtig indoor/ outdoor Californië gevoel en daar paste beige het beste bij. De jonge eigenaars van deze woning houden van een ordelijk leven en dit rustige, neutrale kleurenpalet en de klassieke symmetrie die ik gebruikt heb in de woning houden dat in stand. Ik denk dat een goed georganiseerd leven productiever is. Als je wakker wordt, terwijl alles goed geregeld is, dan zet dat de toon voor een goede dag.”

Misschien bent u nu ook geïnspireerd geraakt om bij uw zoektocht naar een nieuwe inrichting voor uw woning te denken aan beige in combinatie met andere neutrale kleuren. Wie wil er nou niet zo’n rustige en verfijnde sfeer ervaren in zijn woning.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *