Dit blijken de 14 beste banen voor vrouwen te zijn
Studeert u nog en vraagt u zich af welke carrière u moet najagen of werkt u al, maar bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij hebben voor u de 14 beste banen voor vrouwen verzameld. Loopbaanadviseurs Alexandra Levit en Laurence Shatkin zetten ze voor u op een rijtje.

© Pexels.com

1 Reputatiemanager
Het is de coolste, nieuwe PR baan. Het perfectioneren van de online aanwezigheid en daardoor zorgen voor een positief imago van een bedrijf door het verbeteren van de website, hun aanwezigheid op sociale media en de vindbaarheid door zoekmachines.

2 Digitaal strateeg
Digitaal strategen adviseren hun opdrachtgevers hoe ze het technische deel van hun online aanwezigheid kunnen verbeteren, zoals het gebruiksvriendelijker maken van hun website. Digitale ervaring en op te hoogte zijn van de laatste technologische ontwikkelingen en trends op het gebied van sociale media is noodzakelijk voor deze baan.

3 Landschapsarchitect
Als u een artistieke natuurliefhebber bent, dan kan het ontwerpen van parken, tuinen en andere buitengebieden uw droombaan zijn. Omdat de huizenmarkt zich langzaam herstelt en vergroening populair is, wordt er een stijgende vraag naar landschapsarchitecten verwacht.

4 Doktersassistente
Wilt u graag patiënten kunnen onderzoeken en behandelen, maar wilt u een studie van 6 jaar en een studielening vermijden? Denk dan eens aan een carrière als doktersassistente. U zult dagelijks tests uitvoeren, diagnoses stellen en behandelingen voorstellen.

5 Persoonlijke groepstrainer
Het beroep van fitness instructeur biedt verschillende voordelen, zoals flexibele roosters, weinig stress en betaald kunnen trainen. Naar verwachting zal de vraag naar persoonlijke training in kleine groepen, outdoor persoonlijke trainingen en Zumba flink stijgen.

6 Game-ontwikkelaar
Als u heel creatief bent en technische vaardigheden, zoals webdesign of coderen, beheerst dan is game-ontwikkelaar worden misschien uw roeping. U zult veel druk ervaren, maar u kunt ook spellen vanaf nul ontwikkelen, coole concepten bedenken en leert nauw samenwerken in een team.

7 Manager gezondheidstechnologie
Een carrière op de juiste plaats tussen twee groeiende vakgebieden: gezondheidszorg en IT. Uw werk bestaat uit werkzaamheden als het managen van patiëntendossiers en het creëren van databases. U moet hiervoor een bachelor-diploma op het gebied van programmeren, software ontwikkeling of gezondheidszorg behalen.

8 NT2 docent
Als lesgeven u aanspreekt, maar u opziet tegen een klas vol lawaaierige en vervelende kinderen, overweeg dan het lesgeven aan volwassen eens. U leert deze mensen basisvaardigheden zoals Nederlands spreken, lezen en schrijven.

9 Fysiotherapeut
Een beroep dat goed in de markt ligt nu veel baby-boomers last beginnen te krijgen van pijntjes en kwaaltjes is fysiotherapeut. Het werk betaalt goed, u werkt normale uren en het is dankbaar werk, omdat u de patiënten die u behandelt sterker en gezonder ziet worden door uw zorg.

10 Binnenhuisarchitect
Nu de huizenmarkt bezig is aan een comeback, komt er ook weer meer belangstelling voor decoratie. Voor binnenhuisarchitect heeft u geen speciale opleiding nodig, zolang u er maar gevoel voor heeft en goed kunt netwerken. U bent uw eigen baas en kunt uw eigen uren bepalen.

11 Marktonderzoeker
Marktonderzoekers analyseren voor bedrijven welke producten en diensten consumenten willen door het samenstellen van focusgroepen, het bestuderen van verkoopgegevens en het ontwikkelen van strategische plannen.

12 Huisarts
Het aantal banen in de gezondheidszorg neemt dankzij de vergrijzende bevolking sterk toe en hierdoor ontstaat er een grote behoefte aan meer huisartsen. Het werk betaalt heel goed en als u goed met mensen om kunt gaan, bent u er heel geschikt voor.

13 Analist Informatiebeveiliging
Als u van adrenaline houdt en een slimme techneut bent, dan is deze goedbetaalde, zeer gevraagde baan misschien iets voor u. U bevindt zich in de frontlinie van het gevecht tegen hackers en bedenkt hoe u netwerken kunt beschermen tegen inbraak en aantasting.

14 Vertaler
U werkt in ziekenhuizen, scholen of rechtbanken en vertaalt daar informatie voor diegenen die de taal niet spreken. U moet hiervoor minstens twee talen vloeiend kunnen spreken. Er wordt een sterke groei aan openstaande posities in deze sector verwacht.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *