Van chocolade en rode wijn word je slimmer




Verscheidene wetenschappers zijn het met elkaar eens: de chemische stoffen ‘polyfenolen’ die aanwezig zijn in chocolade en rode wijn, zeer goed zijn voor de bloedtoevoer naar je hersenen.

© Pexels.com

Een combinatie van chocolade en rode wijn zou dus zeker een gezond effect kunnen hebben.

Er zijn verschillende testen uitgevoerd om hier een bewijs voor te zoeken. Allereerst werden een aantal volwassenen op de proef gesteld die een capsule met resveratrol moesten innemen. Dit is een stof die overvloed in rode wijn terug te vinden is. De jongvolwassenen presteerden goed bij wiskundige proeven, maar ook de oudere mensen behaalden goede resultaten.

Professor Crystal Haskell toonde dan weer aan dat een combinatie van polyfenolen nog beter werkt.

En wie kan er nu iets op tegen hebben om wat meer chocolade te eten in combinatie met een lekkere rode wijn?



Lees nog meer over:,
2 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *