De trends rond het kerstdiner van 2017
De kerst komt er weer aan en dat betekent natuurlijk dat iedereen langzaam maar zeker weer kerstinkopen gaat doen. Het diner vormt een belangrijk onderdeel van de kerst bij de meeste families. Ieder jaar zijn er weer andere trends waarneembaar wanneer het gaat om het kerstdiner? Maar wat zijn nu eigenlijk de trends van het het kerstdiner in 2017? Het wordt hieronder voor je op een rijtje gezet.

© Pixabay.com

Meer luxe
Langzaam maar zeker zijn we het afgelopen jaar uit de crisis gekropen en dat betekent automatisch ook dat mensen meer geld uitgeven. Dat is ook goed te merken aan de trends bij het kerstdiner. Mensen hebben weer meer geld te besteden en gaan dat dan ook zeker doen met betrekking tot het kerstdiner. Er wordt een extra kerstomzet van ruim 5 procent verwacht ten opzichte van het voorgaande jaar en dat is natuurlijk ongelooflijk veel. Het is ook duidelijk te zien dat winkels en supermarkten daar goed op inspelen. Er zijn meer producten op het gebied van eten en drinken beschikbaar dan ooit. Van voorgerechten, via luxe nagerechten, tot de meest lekkere nagerechten: er is ongekend vele beschikbaar.

Weinig nieuwe dingen
Wat verder opvalt is dat het meer van hetzelfde is. Er zijn niet echt hele nieuwe producten of winkels die een andere weg inslaan. Er zijn meer producten, maar niet echt andere producten. Ook de supermarkten en winkels spelen op het traditionele kerstgevoel in en komen niet echt met iets vernieuwends. Ze zorgen er vooral voor dat ze zichtbaar zijn en dat alles in en rondom de winkel de kerstsfeer ademt. Verder proberen ze de kerstgedachten uit te dragen door bijvoorbeeld bij te dragen aan goede doelen.

Proeven en proberen
Een nieuwe trend die de laatste jaren is ontstaan en die zich steeds verder doorzet, is het daadwerkelijk proberen van gerechten en drankjes. Zo zijn er tal van supermarkten en groothandels die voor kerst speciale proefmiddagen organiseren. Je kunt gratis, of tegen een kleine betaling, allerlei hapjes proeven zodat je ook eens nieuwe dingen kunt proberen die je nog niet eerder hebt geproefd. Op basis daarvan kun je dan beslissen of je ze aanschaft voor kerst. Je wilt immers niet iets aanschaffen voordat je het weet of je het wel lekker vindt. Bovendien kun je op die wijze ook direct verschillende combinaties uitproberen. Tot zijn deze proefmiddagen of proefavonden natuurlijk ook gewoon heel gezellig met vriendinnen of familie.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *