5 Tips om je nieuwe keuken nieuw te houden




‘Ik wens u veel plezier met uw nieuwe keuken,’ zei de keukenmonteur toen hij in zijn bus stapte na een dag hard werken. Het kostte flink wat geld en behoorlijk wat verbouwingsstress, maar het resultaat mag er zijn: jouw nieuwe keuken is een plaatje. De monteur heeft ook nog eens alle apparatuur aangesloten, waardoor je gelijk aan de slag kunt. De eerste dagen is iedereen erg voorzichtig met de nieuwe keuken. Deuren en lades worden voorzichtig geopend en gesloten, en dankzij ingebouwde scharnierdempers en laderemmers gaat dat geruisloos. Vlekken op deuren worden direct fanatiek weggepoetst en waterplasjes op het aanrecht worden meteen opgeveegd. Maar na een paar weken is het nieuwe er wel af en wordt iedereen minder voorzichtig. Dat gebeurt vanzelf en dat is ook normaal. En toch wil je jouw nieuwe keuken zo lang mogelijk nieuw houden. Maar hoe doe je dat? Hier volgen 5 tips die je daarbij kunnen helpen.

© pixabay.com

Tip1: Weg met vocht

Vocht is een vijand van jouw keuken. Goed, de gootsteen en de vaatwasser laten we buiten beschouwing, maar voor de rest houdt jouw keuken niet van vocht. Keukenkasten zijn gemaakt van spaanplaat en als dat vochtig wordt is de kans groot dat het opzwelt. Het is daarom ook beter om een koffiezetapparaat en een waterkoker niet direct onder een bovenkast te plaatsen. Dit vanwege de stoom die hier vanaf komt en tegen de bodem van de bovenkast aan walmt. Dit kan lang goed gaan, maar na verloop van tijd ontstaat er vochtschade.

Tip 2: Gebruik de juiste middelen

Ruim genomen bestaat een keuken uit kastrompen, kastfronten, een keukenblad en apparatuur. Elk onderdeel is gemaakt van ander materiaal en vraagt daarom om een ander onderhoudsmiddel. Daar zijn oneindig veel producten voor, maar HG heeft een uitstekend assortiment aan onderhoudsmiddelen, speciaal voor de keuken. Kijk maar eens op HG

Tip 3: Dagelijks onderhoud

Probeer dagelijks je keuken globaal schoon te houden. Een dagelijkse grote beurt is natuurlijk overdreven, maar doe elke dag iets. Verwijder bijvoorbeeld direct vlekken als je deze veroorzaakt. Hoe langer een vlek blijft zitten, des te lastiger deze weg te poetsen is.

© pixabay.com

Tip 4: Poreuze keukenbladen

Keukenbladen kunnen poreus zijn zoals een granieten, houten of betonnen keukenblad. Heb je een keukenblad van poreus materiaal, dan dien je alles wat daarop terechtkomt zo snel mogelijk te verwijderen. Vooral als het gaat om voedsel en vloeistoffen met veel kleurstof, maar ook dranken die veel zuur bevatten zoals wijn en vruchtensap.

Tip 5: Weg met vet

Vetvlekken zijn onvermijdelijk, zeker op en om de kookplaat. Helaas is vet lastiger te verwijderen dan bijvoorbeeld een koffievlek. Ook hiervoor geldt: meteen schoonmaken met het juiste middel, kijk hier eens naar Ontvetter

Deze tips kunnen je helpen om je nieuwe keuken lang nieuw te houden. Maar vergeet vooral het belangrijkste niet: geniet van je nieuwe keuken. Bereid de heerlijkste schotels in de oven en kook de smakelijkste gerechten waar iedereen van smult. Want daar gaat het uiteindelijk om.



Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *