Groene thee een superfood
Het drinken van groene thee staat in algemene zin bekend om de vele gezondheidsvoordelen die eraan gekoppeld kunnen worden. De manier waarop we deze thee bereiden voorkomt echter dat we er de volle heilzame kracht van kunnen ervaren. Ongeacht of u nu van losse thee of van een theezakje gebruikt maakt, in alle gevallen komen heel veel waardevolle antioxidanten en mineralen uiteindelijk rechtstreeks bij het afval terecht. Wilt u wel ten volle van uw product profiteren, dan kunt u het beste groene thee op basis van Matcha kopen.

Groene thee
© Unsplash.com

Tien keer krachtiger dan een kop groene thee

De groene theebladeren van Matcha zijn zo sterk vermalen dat er een groen poeder is ontstaan. Dit poeder lost in warm water op, zodat u letterlijk alle in de theebladeren gevangen vitamines, mineralen en antioxidanten opdrinkt. Het drinken van deze groene drank staat daarom gelijk aan het drinken van maar liefst 10 koppen reguliere groene thee. Het is dan ook niet echt verwonderlijk dat deze manier van theedrinken in de categorie ‘superfood’ opduikt.

Unieke antioxidanten

De rijkheid aan antioxidanten in de groene thee van Matcha is sowieso bevorderlijk voor het afweersysteem van uw lichaam. Het groene poeder bevat echter een uniek antioxidant dat ook wel catechine wordt genoemd. Hiervan is bekend dat het bescherming biedt tegen vrije radicalen die onder meer door UV-straling, milieuvervuiling en het gebruik van chemicaliën ontstaan. Als u niet over voldoende antioxidanten in uw lichaam beschikt kunnen deze vrije radicalen uw tot dan toe gezonde cellen aantasten met als mogelijk gevolg versnelde ouderdom en aanwakkering of intensivering van chronische ziektes.

Groene thee
© Unsplash.com

Ondersteuning bij gewichtsafname

Naast het voordeel van de antioxidanten willen ook veel mensen Matcha-thee kopen ter ondersteuning van gewichtsafname. Een logische keuze. Van groene thee is per slot van rekening al bekend dat het effectief kan zijn tijdens het afvallen en dus is deze superfood-variant nog effectiever. In cijfers uitgedrukt kan met deze methode de dagelijkse calorieverbranding omhooggestuwd worden van 8 tot 10 procent naar 35 tot 43 procent. Het drinken van dit groene drankje zorgt overigens niet voor stress in uw lichaam en verhoogt het ook niet uw bloeddruk of uw hartslag, zodat het een veilig alternatief is voor reguliere afslankmiddelen en –methodes.

Overige voordelen

Het groene poeder was meer dan duizend jaar geleden ook al populair onder Japanse monniken. Zij dronken het vooral tijdens hun urenlange meditaties, zodat ze zich in alle rust optimaal konden blijven concentreren. Deze effecten zijn te danken aan de l-theanine die rijkelijk in het groene drankje aanwezig is. Dit component zorgt ervoor dat u zich relaxt voelt, maar – in combinatie met de aanwezige cafeïne – toch ook scherp van geest blijft. De groene kleur van het poeder is tenslotte te danken aan de aanwezigheid van chlorophyl, een krachtige ontgifter die regelt dat chemicaliën en zware metalen je lichaam verlaten. Kortom, groene thee van Matcha kopen bevordert het welbevinden van uw lichaam op tal van punten.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *