Zo overleef jij de hectische feestdagen
Hoewel de decembermaand voor de één een groot feest is en in het teken staat van gezelligheid, zijn de feestdagen voor de ander vooral een periode vol stress en verplichtingen. Je moet bovendien voor iedereen nog cadeautjes kopen, het huis moet worden opgeruimd, de kerstboom moet worden opgetuigd en er moet natuurlijk ook nog worden gekookt. Help!

© pxhere.com

Om de feestdagen dragelijker te maken en écht te kunnen genieten van de decembermaand, zetten wij enkele tips voor je op een rij, om de feestdagen te overleven.

1. Doe wat voor jou goed voelt
Tijdens de feestdagen heb je vaak tradities en verplichtingen waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Van wat je moet doen en wie je moet bezoeken tot wat je moet dragen en wat er gegeten moet worden: alles lijkt soms voor jou bepaalt te zijn. Dit kan zorgen voor een vervelende last op je schouders. Vier de feestdagen dit jaar daarom eens zoals jij dat zélf zou willen. Of dat nou op de bank is met een warme chocolademelk, of buiten de deur met een groep vrienden. Doe vooral wat jij fijn vindt en wat voor jou goed voelt.

2. Een goede voorbereiding is het halve werk
Vaak brengen de feestdagen een hoop stress met zich mee, omdat je op het laatste moment nog allerlei dingen moet regelen. Voorkom deze stress door je goed voor te breiden en een plan te maken. Wanneer doe je de kerstinkopen? Wanneer ga je boodschappen in huis halen en wanneer heb je tijd om de cadeau’s in te pakken? Zorg dat je hier tijd voor vrij maakt, zodat je ook genoeg tijd over hebt om rustig te genieten en tijd te spenderen met vrienden en familie.

3. Laat het los
Heb je alles goed geregeld, maar gaat het op het laatste moment toch mis? Brandt de kalkoen aan en laat je een rode glas wijn over je mooie glitterjurk vallen? Raak dan vooral niet in paniek. Probeer het los te laten dat sommige dingen anders lopen dan je had gehoopt, probeer toch zo veel mogelijk te genieten en probeer er het beste van te maken.

4. Ontspan!
Als je uitgerust en relaxed bent, kun je tegenslagen veel beter incasseren. Zorg dus voor een goede nachtrust en onderneem met je vrienden of familie leuke activiteiten. Zo kom je lekker tot rust en kun je de hectiek van de feestdagen beter aan. Van spelletjes spelen tot wandelen in het bos, en van een foute comedy kijken tot het bakken van kerstkoekjes: maak mooie herinneringen met elkaar, en ontspan!Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *