Een vissengraatvlecht in 5 simpele stappen
Heb je nooit geleerd hoe je een vissengraat vlecht maakt? Je bent niet de enige. Deze ingewikkeld uitziende vlecht is in eerste oogopslag ook behoorlijk intimiderend, maar een goede vlecht maken is verrassend simpel. Het enige gereedschap dat je nodig hebt is immers een paar handen en een elastiekje. Krulijzers, stijlijzers of haar producten zijn niet nodig, dus je hoeft niet bang te zijn dat je je vingers brandt of je haar te onderwerpen aan allerlei chemicaliën.

©pexels.com

De volgende vijf stappen zijn gemakkelijk te volgen zodat je binnen de kortste keren ook een mooie vissengraat vlecht maakt. Nu is het enkel nog een kwestie van de elastiekjes tevoorschijn halen, je vingers rekken en je innerlijke haarstilist loslaten.

Vissengraat vlecht stap 1: De paardenstaart

Om te beginnen breng je je haar samen in een paardenstaart achterin je nek. Zet deze paardenstaart vast met een wegwerp elastiekje. Dit elastiekje gaan we namelijk aan het einde van dit stappenplan, wanneer je vissengraat vlecht klaar is, wegknippen.

Vissengraat vlecht stap 2: Verdeel je paardenstaart

Neem nu je paardenstaart en verdeel deze in twee gelijke delen. In tegenstelling tot de drie delen van de klassieke vlecht heb je voor een vissengraat vlecht slechts deze twee delen nodig.

Vissengraat vlecht stap 3: Begin met weven

Gebruik je vingertoppen om een klein deel van je haar van de zijkant naast het elastiek van de rest te scheiden en kruis het over de tegenovergestelde zijde, zoals dit ook bij een standaard staart gebruikelijk is. Grijp de twee delen opnieuw vast om het gewoven deel strak te trekken. Herhaal dit nu met een klein deel van je haar aan de andere zijde.

Vissengraat vlecht stap 4: Een evenwichtig resultaat

Ga verder met het constant kruisen van beide zijden van de paardenstaart, tot je het einde van je haar bereikt. Pak altijd kleine delen van je haar en probeer te zorgen dat deze delen altijd ongeveer hetzelfde formaat hebben, waarbij de richtlijn zo’n centimeter in breedte is. Iets breder of iets smaller mag ook, waarbij dunner haar veelal iets smallere delen nodig heeft en dikker haar bredere delen.

Vissengraat vlecht stap 5: Maak je look compleet

Zodra je je haar tot het einde van je staart gevlochten hebt, zet je de vlecht onderaan vast door middel van een elastiek. Neem vervolgens een schaar en knip het bovenste elastiek weg. Voorzichtig, want je wilt niet per ongeluk je complete vissengraat vlecht wegknippen. Maak de vlecht af door de zijkanten zachtjes iets uit elkaar te trekken zodat het geheel iets losser gaat zitten voor een ontspannen look.

Voila, je hebt een vissengraat gevlochten!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *