Nieuwe behandeling tegen rimpels
Er is goed nieuws op komst! Wie botox als enige uitweg ziet om rimpels tegen te gaan, zal in de toekomst beter af zijn. De Amerikaanse overheid heeft alvast een nieuwe behandeling goedgekeurd die de veroudering van de huid tegengaat en dit op basis van je eigen huidcellen.

© Pexels.com

De procedure kreeg de naam LaViv mee en gebeurt op basis van een injectie met een stof die van je eigen huidcellen gemaakt werd. Het zou je lichaam stimuleren om meer collageen aan te maken. Dermatoloog Fredric Brandt (uit Florida) ziet er alvast de voordelen van in. Hij zegt dat het immers niet alleen de veroudering van de huid tegengaat, maar ook positief zal werken voor littekens en acne te doen verdwijnen.

Wie de behandeling aangaat, zal wel wat geduld moeten uitoefenen. Er zit immers drie maanden tussen de aanvraag en de uitvoering. Je moet het er dus echt wel voor over hebben. De chirurg zal beginnen met een kleine plek achter je oor te verdoven en er vervolgens stukjes huid weg te halen. Deze stukjes huid worden nadien door laboranten verwerkt. Zij zullen het weefsel reinigen en vermenigvuldigen tot oneindig veel cellen. Per behandeling zijn drie injecties nodig, waarin telkens rustperiodes van drie tot zes weken voorzien zijn.

Wie waagt?Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *