10 Redenen waarom je een stuk zeep zou verkiezen boven douchegel
Douchegel of het ouderwetse zeepblok? Welke is het beste?

Steeds meer wordt de zeeptablet verdreven door zijn vloeibare alter ego en douchegels. Onze ouderwetse zeep zou minder hygiënisch zijn? Toch zijn er een aantal redenen waarom je het zeepblokje zou kunnen verkiezen boven een wasgel.

© Pexels.com

1. Een zeeptablet is groener

Zeeptabletten worden getransporteerd in kartonnen dozen en niet in plastic flessen, zoals de vloeibare alternatieven. Plastic flessen zijn moeilijker te recycleren. Bovendien bevatten wasgels ook water, dat allemaal mee vervoerd en bewaard moet worden.

2. Een stuk zeep veroorzaakt minder vaak allergieën

Bijna alle wasgels bevatten geuren en chemicaliën die nadelig kunnen zijn voor mensen met een gevoelige huid. Er zijn veel geur-vrije zeeptabletten op de markt, zodat je dit probleem kunt uit de weg gaan.

3. Een zeeptablet gaat langer mee.

Vloeibaar spul wordt gemakkelijker overgedoseerd of verspild. Een zeeptablet is stevig en smelt niet snel weg, zodat je er veel langer mee kunt doen. Zorg er wel voor dat je de tablet op een roostertje legt, zodat het water kan wegvloeien.

4. Schaaf eens een blok voor eenmalig gebruik.

Schaaf krullen van je zeepblok en leg ze op een schaaltje. Zo krijg je kleine porties voor eenmalig gebruik en ligt er nooit een besmeurd zeepblok in het zeepbakje. Een hygiënische wenk voor wanneer je bijvoorbeeld bezoekers in huis hebt.

5. Zeeptabletten zijn goedkoper.

Transport, verpakking, weinig toevoegingen, … Als je alles bij elkaar telt, is onze ouderwetse zeep uiteindelijk het goedkoopst.

6. Ouderwetse zeep bevat glycerine

De meeste zeeptabletten bevatten glycerine. Glycerine is een bestanddeel dat weldadig is voor mensen met dermatologische problemen, zoals eczema. Het helpt ook tegen een droge huid.

7. De zeeptablet maakt perfect schoon.

Zeeptabletten schuimen goed, zodat zeep en water zich goed over de huid verspreiden en vuil en vet vastgrijpen. Van vloeibare wasmiddelen heb je veel meer product nodig om voldoende schuim te genereren.

 8. Zeeptabletten hebben een kleinere ecologische voetafdruk.

Vloeibare zeep vraagt een minder milieuvriendelijke verpakking. Bovendien wegen zowel product als verpakking meer dan bij vaste tabletten, waardoor het transport ervan meer CO2 uitstoot.

 9. Een zeepblok is een natuurlijker product.

Als je de ingrediëntenlijst van vloeibare wasgels overloopt, merk je dat er vele uit petroleum vervaardigd zijn en dat er heel wat chemicaliën in verwerkt zijn om het product vloeibaar te houden en te stabiliseren. In een zeeptablet tref je minder vaak schadelijke chemicaliën aan zoals bijvoorbeeld parabenen.

 10. Je kunt zelf ouderwetse zeep maken.

Omdat zeeptabletten natuurlijke ingrediënten bevatten, kun je ze gemakkelijk thuis zelf maken. Dit verlaagt de kost niet alleen nog meer, maar zo kun je ook de bestanddelen kiezen, die je zelf wil.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *