Suiker doet ons ouder lijken
Een recente studie leert ons dat te veel suiker in ons bloed er ons ouder laat uitzien. Gezonder eten is dus de boodschap! (Alsof we dit nog niet wisten…)

©publicdomainpictures.net

Een gezond persoon heeft zo’n vijf à zes millimol gluces per liter in het bloed. Elke extra millimol die hierbij komt, zou ons in een klap vijf maanden ouder doen lijken. Voor deze test werden 602 mensen bestudeerd. Een groep van 60 personen moesten hun leeftijd raden na het bestuderen van de gezichten van de proefpersonen. Mensen die een lagere bloedsuikerspiegel hadden werden jonger geschat dan mensen met een hogere bloedsuikerspiegel.

Wie ongezond eet, doet zijn bloedsuikerspiegel stijgen. Ook kan deze stijging een gevolg zijn van gebrek aan sport. We wisten allemaal dus wel al dat ongezond eten niet goed voor ons is, maar dat je er ook ouder gaat uitzien?!

Een mogelijke verklaring: suiker hecht zich aan collageen – een eiwit in ons lichaam dat voor een soepele huid zorgt. Het lichaam kan hierdoor deze suikers moeilijk afvoeren. Hier bovenop is de glucose nefast voor de productie van insuline.

Onderzoeker David Gunn raadt ons alvast aan om er een gezonde levensstijl op na te houden.

 Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *