Bestel je boodschappen online en voorkom ongezonde keuzes
Je kent het probleem misschien wel: je loopt langs de verschillende schappen van de supermarkt en je ziet elke keer weer een ongezonde snack die je het liefste meteen in je karretje legt. Kan je de verleiding weerstaan? Dan ben je sterker dan de meeste shoppers. Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 10,4% aan ongezonde producten kopen wanneer ze hun boodschappen in de supermarkt doen. Dat is niet gek, want de verleiding is daar ontzettend groot. Tegenwoordig is het mogelijk om deze verleiding te omzeilen, namelijk door je boodschappen online te doen! Bij online shoppers is slechts 5,7% van hun aankopen ongezond. Deze cijfers blijken uit een onderzoek van de universiteit van Gent. Maar wat valt er nou precies onder ongezond eten? Zij noemden zoute snack, chips, snoeprepen, chocolade en snoep als de vijf categorieën die vaker in supermarkten worden gekocht. Probeer je deze etenswaren minder te eten? Kies er dan voor om je boodschappen online te kopen!

© pxhere.com

De verleiding in de supermarkt
Je vraagt je misschien af hoe het kan dat online shoppers zoveel minder ongezonde producten kopen dan mensen die gewoon naar de supermarkt gaan. Daar zijn verschillende redenen voor. Een van de belangrijkste redenen is dat je veel minder impulsaankopen doet wanneer je online shopt. Je bent namelijk op zoek naar specifieke producten en stopt ze in je online mandje, terwijl je in de supermarkt langs allerlei verleidelijke producten moet lopen om je gezonde maaltijd bij elkaar te zoeken. Dat is ook wat de supermarkt wil bereiken. Deze winkels worden namelijk zo ingericht dat je vrijwel altijd langs de ongezonde snacks moet lopen om je dagelijkse boodschappen te vinden. Als dat niet genoeg is om je te verleiden, is er ook nog altijd het kleine schap dat bij de kassa staat. Hier worden vooral snoeprepen verkocht, wat natuurlijk geweldige impulsaankopen zijn.

Het nut van wachten
Meestal moet je een paar uur of een dag wachten voordat je je boodschappen in huis hebt, terwijl je in een supermarkt meteen kunt afrekenen en naar huis kunt gaan. Sommige mensen zien de wachttijd van online shoppen als een nadeel, terwijl het ook een voordeel voor je kan zijn! Op het gebied van gezonde voeding is het juist fijn wanneer je moet wachten. In een supermarkt kan je namelijk zin krijgen in een ongezonde snack. Je weet dat je de snack gewoon uit het schap kunt pakken en meteen kunt opeten wanneer je thuis bent. Je maakt dus geen keuze op de lange termijn, maar juist op de korte termijn. Dat is jammer, want uit onderzoek blijkt dat we altijd gezondere en verstandige keuzes maken wanneer we alleen aan de lange termijn denken. Dit gebeurt dus ook wanneer je je boodschappen online bestelt. Je maakt keuzes over je voedingsschema van de komende dagen en denkt niet na over waar je nu zin in hebt. Zo blijven die zoute snacks, chocoladerepen en zakken snoep gemakkelijk buiten de deur.Lees nog meer over:, , ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *