Kooktip voor mensen met weinig tijd




Tegenwoordig hebben we allemaal veel minder tijd om lang achter het fornuis te staan. We grijpen steeds vaker naar de diepvriesgerechten en besteden er steeds minder tijd aan. Toch hoeft het niet altijd per se ongezond te zijn. Je hoeft enkel deze tips te onthouden:

© Pixabay.com

Het is belangrijk om goed naar de houdbaarheidsdatum te kijken. Als je merkt dat het product nog enkele maanden tot een halfjaar goed blijft, kan je er sowieso al van uitgaan dat het minder gezond is. Gezonde producten blijven immers niet zo lang goed.

Bekijk de ingrediënten goed. De belangrijkste staan eerst in het rijtje. Als daar dus suiker of zout staat, is het geen gezonde maaltijd.

Lightproducten zijn niet per se gezonder. Een product wordt als ‘lightproduct’ bestempeld als het 30 procent minder vet of suiker bevat. Let op: dit kan suiker of vet zijn. Minder van het een is waarschijnlijk meer van het ander. Uitkijken dus!

Kook jij liever zelf?



Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *