8 Snelle aanpassingen voor meer energie
Iedereen heeft wel eens last van een middagdipje. Nu is een goede nachtrust natuurlijk altijd belangrijk, maar je kunt ook snelle aanpassingen in je leven maken waardoor je meer energie overhoudt. Dan kun je de koffie en energiedrankjes mooi laten staan.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Ga vaker wandelen

Veel mensen zitten de hele dag in een stoel op hun werk. Dit werkt echter vermoeiend. Je kunt het beste tussendoor even wat gaan lopen, zodat je bloed weer goed gaat circuleren en je direct wat meer energie krijgt. Buiten in het zonlicht wandelen is nog beter, want dan stimuleer je ook de afgifte van serotonine, waardoor je je een stuk beter gaat voelen.

Zorg voor een opgeruimde werkplaats

Chaos in je directe omgeving zorgt voor chaos in je hoofd, wat resulteert in het sneller vermoeid raken. Zorg er dus voor dat je werkplaats opgeruimd is en dat enkel de spullen die je nodig hebt voor je taak aanwezig zijn. Alle andere spullen leiden je alleen maar af.

Zorg voor een goed ontbijt

Wanneer je het ontbijt overslaat, heeft je lichaam moeite om op gang te komen. Eet je echter teveel, dan voel je je de hele ochtend vol en sloom. Ook wanneer er veel suiker in je ontbijt zit, zul je niet lang daarna een dipje krijgen. Het beste is om een volkorenproduct te eten en een stuk fruit, dan start je de dag optimaal.

Drink voldoende

Veel mensen drinken te weinig, zonder dat ze het doorhebben. Ons lichaam kan echter niet optimaal functioneren wanneer we niet voldoende drinken, we bestaan dan ook voor zo’n 60% uit water. Wanneer je dus voelt dat je wat inzakt, neem een lekker glas water. Als je niet zo van water houdt, kun je natuurlijk ook kiezen voor groente of fruit dat voor meer dan 90% uit water bestaat, zoals watermeloen of komkommer. Dat is gezond én lekker.

Neem een goede lichaamshouding aan

Een kromme houding zorgt ervoor dat je minder lucht in kan ademen, zonder dat je dit doorhebt. Daarnaast komt er een ongelijke druk op je ruggengraat, waardoor spieren zich aanspannen om dit te compenseren. Dit alles zorg ervoor dat je sneller vermoeid raakt. De simpele oplossing is dus om je rug recht te houden en je schouders naar achteren te doen.

Probeer eens iets nieuws

Dagelijkse routine helpt ons door de dag heen, maar als al je dagen er precies hetzelfde uitzien, kom je toch een beetje in een sleur terecht. Probeer dus eens iets nieuws te doen, dan komt er dopamine vrij in je hersenen wat je concentratie, aandacht en alertheid verhoogt.

Neem regelmatig een pauze

Mensen verliezen hun concentratie na gemiddeld 90 minuten. Om optimaal te kunnen werken, zou je dus eigenlijk 90 minuten ongestoord moeten werken, om daarna een pauze in te lassen van zo’n 10 minuten. Neem een wandeling of ga in gesprek met een collega. Na die korte pauze kun je weer optimaal werken.

Vermijd collega’s die veel energie van je vragen

Sommige mensen vragen veel energie van je, bijvoorbeeld door het vertellen van ellenlange verhalen of door voornamelijk te klagen. Zeg dat je maar 5 minuten de tijd hebt, of zeg dat je naar het toilet moet, want je kunt dit soort gesprekken het beste mijden.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *