Laat huilen ons nadien weer beter voelen?
Waarom huilen mensen? Omdat men hoopt zich nadien beter te voelen. Uit recent onderzoek blijkt dit echter een fabeltje te zijn.

©pixabay.com

97 vrouwen van verschillende leeftijden (18 tot 48 jaar) werden aan de test onderworpen. Wetenschappers lieten hen voor 73 dagen een dagboek bijhouden, waarin hun humeur telkens moest opgeschreven worden. Ook hun huilgedrag mocht niet ontbreken in het boekje.

Maar liefst 1004 keer werden er tranen gevloeid en zo’n 67% voelde zich hier nadien helemaal niet beter bij. Integendeel, vaak voelden ze zich zelfs slechter. Dit kon dan ook nog zo’n twee dagen verder blijven duren.

Er waren ook dames die zich na de huilbui niet beter maar ook niet slechter voelden dan voorheen. Gemiddeld werd er per deelnemer tien keer gehuild. Er zat ook een uitzondering bij: een vrouw die maar liefst 52 keer haar tranen de vrije loop liet. Waarschijnlijk heeft zij dan ook met een depressie te maken.

Verder bleek ook dat huilen in gezelschap een beter gevoel gaf dan huilen in je eentje. Althans als je maar met z’n tweetjes bent. In een grotere groep heeft huilen dan weer een minder goed effect.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *