Fit met de fiets
Fietsen is leuk. Bovendien is fietsen een hele fijne manier van sport en ontspaning. De kans op blessures is klein en de inspanning hoeft niet groot te zijn. Heel veel mensen hebben een fiets thuis staan en de fiets in de garage is een goed begin voor jouw nieuwe sport. Dat bewegen goed is, dat hoeft geen uitleg. Zoek jij een manier om gezond te bewegen, maar je wilt niet lid worden van een sportclub of uren in een donkere sportschool doorbrengen? Pak eens wat vaker de fiets.

© Pixabay.com

Elke dag een stukje fietsen is gezond
Kleine hoeveelheden boodschappen, de kinderen naar school brengen, even naar je vriendin of gewoon op de fiets naar het werk. Elke dag de fiets nemen is al bewegen. Als je dit bewust doen, dan werk je meteen aan een gezonder lichaam. Je zult niet meteen het ideale strandfiguur krijgen door de fiets te pakken, maar door dagelijks te bewegen ga je wel beter ontspannen en je zit lekker in je vel. Met fietsen gebruik je bijna alle spieren in je lichaam. Je hoeft niet intensief te fietsen om je bloedsomploop te stimuleren. Met een betere bloedsomploop, verbrand je calorieën, je organen functioneren beter en in combinatie met gezonde en bewuste voeding val je af. Probeer elke dag tenminste vijftien minuten te fietsen.

Afvallen op de fiets
De fiets kan ook intensief als sport worden beoefend. Mountainbiken en wielrennen zijn ontzettend populair. Heel veel mensen die in de winter op de sportschool aan spinning doen, pakken in de mooie zomer de fiets om dezelfde training te doen. Op de website van Bikester doe je veel inspiratie op voor sportieve fietsen. Sportfietsen in de zomer zorgt voor dezelfde work-out en als je wilt sporten om af te vallen is een sportieve fiets wellicht ideaal voor jou. Je bent heerlijk buiten bezig en je kunt in een korte tijd veel calorieën verbranden. In ons land zijn er heel veel mogelijkheden om met de fiets of met de mountainbike mooie tochtjes te maken en leuke trainingsroutes uit te zetten. Overweeg jij om te sporten? Begin met de fiets te nemen.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *