Vraag aan de lezers: wat is het beste carrièreadvies dat je ooit gehad hebt?
Iedereen krijgt ermee te maken in het leven: je komt op een spreekwoordelijk kruispunt terecht en denkt eens goed na over wat je in je leven hebt gedaan en wat je wil doen. Je kijkt naar het verleden door je af te vragen wat er goed is gegaan, waar je blij mee bent en waar je minder blij mee bent, maar je kijkt ook naar de toekomst en bent kritisch naar jezelf. Op basis van de evaluatie die je op dit moment doet, neem je een bepaalde richting op het kruispunt. Maar wat als je er echt niet uit komt? Dan kun je wel wat carrièreadvies gebruiken.

© Flickr.com

Waardevol carrièreadvies van anderen: het is zeldzaam
Soms is het erg waardevol om carrièreadvies van anderen te krijgen en zeker als je even niet weet wat je precies met je leven wil doen. Sta je op het spreekwoordelijke kruispunt en kom je er even niet meer uit, dan is het fijn om een goed advies te krijgen van je ouders, je broers of zussen, je vriendinnen of je partner. Het enige nadeel van het vragen van goed carrièreadvies, is het feit dat een echt goed advies erg zeldzaam is.

Vraag aan je succesvolle vader hoe het is gekomen dat hij zijn huidige baan heeft gekregen en hij zal je hoogstwaarschijnlijk vertellen dat ‘alles gewoon zo gelopen is’, ‘hij gewoon van de ene in de andere baan is gerold’ of ‘de juiste mensen kende’. Allemaal leuk en aardig, maar hier heb je eigenlijk niet zo veel aan. Vraag je even verder, dan komt er misschien wel een advies uit als ‘gedraag je altijd professioneel’, ‘besteed veel tijd aan netwerken’ of ‘wees bereid om onderop te beginnen’, maar deze adviezen zijn ook niet echt concreet. Wat nu?

Wat is jouw carrièreadvies?
Omdat het zo lastig is om goede adviezen te krijgen op het gebied van carrière, is het misschien verstandig om elkaar eens een handje te helpen. Vraag jezelf eens af wat jouw persoonlijke carrièreadvies is (en probeer verder te denken dan de clichés!) en zet dit advies in een reactie onder dit artikel. Wellicht kun je andere lezers helpen met het maken van de juiste keuzes én lees je zelf nog een goed advies in de reacties van andere mensen.

Het leukste is natuurlijk als je een advies kunt plaatsen dat op jouw persoonlijke situatie gebaseerd is. Heb je bijvoorbeeld een baan gekregen omdat je helemaal onderop begonnen bent en echt hard hebt gewerkt om jezelf te laten zien in een bedrijf, dan kun je hier een advies op baseren. Probeer verder te denken dan de clichés van een carrière en wie weet kun je andere lezers helpen om hun dromen waar te maken. En zit je zelf op het spreekwoordelijke kruispunt? Dan is het ook zeker interessant om de verschillende adviezen in de reacties onder dit artikel goed door te lezen.Lees nog meer over:,
2 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *