Voorkom hypertensie met een bloeddrukmeter als controle
In de afgelopen 10 jaar is het aantal vrouwen met een te hoge bloeddruk met 40 procent gestegen. De leeftijd tussen 50 en 59 jaar heeft 16% van de mannen en 7% van de vrouwen een hoge bloeddruk.

Maar hoe komt dat toch? En hoe kunnen vrouwen dit probleem tegen gaan?
Er is een onderzoek gedaan en die toonde aan dat een hoge bloeddruk op jonge leeftijd, meestal 40 jaar en jonger, kan bijdragen tot opbouw van kalk in de aderen. Er is dan weer een grotere kans op hart –en vaatziekten op latere leeftijd. Heel belangrijk is het om ook op jonge leeftijd de bloeddruk al in de gaten te houden. Een bloeddrukmeter is hierbij heel erg handig

Een ander woord voor te hoge bloeddruk is hypertensie. Er zijn veel dingen die je als vrouw kunt doen wanneer je een te hoge bloeddruk wil tegen gaan. We kijken nu naar de iets leukere oplossingen die een hypertensie kunnen voorkomen. Oplossingen die niet per direct de gezellige sfeer zullen verstoren.

Neem voldoende rust en ga vaker lekker de deur uit om met je vriendinnen een fijne avond te hebben.
Te veel denken en stressen. Stress wordt ook wel eens een sluipmoordenaar genoemd. Permanente stress, zenuwen en boosheid doen de bloeddruk stijgen. Dus ga vaker de deur uit om al je stress eens los te laten.
Probeer ook de oorzaak van stress te vinden en elimineer dan die situaties of problemen die je stress geven. Voldoende rust, yoga of andere ontspanningsmogelijkheden en sporten zullen een positief effect hebben op uw stressgehalte.

© wikimedia.org

Organiseer een gezellige avond waarbij je veel lacht en zingt. Een karaoke avond bijvoorbeeld
Voldoende lachen en naar vrolijke deuntjes luisteren is uiteraard niet genoeg om de bloeddrukmeter volledig aan de kant te schuiven. Alleen in combinatie met medicatie kan dat wel. Maar dagelijks een stevige lachbui en leuke muziek door de stereo laten knallen, kan wel een hoge bloeddruk voorkomen. Karaoke avonden houden, of met vriendinnen elk weekend een avond gezellig doen, is een goede oplossing

Het is gewoon erg fijn om eens goed te lachen of mee te brullen met de fijnste up- beat nummers wanneer je samen met je vriendinnen bent. Lekker samen zingen en plezier maken.
Het is gewoon heel goed om naar die stand- up comedy show te gaan kijken of om de lokale karaokebar te bezoeken. Waarom? Het is goed voor je bloeddruk! En voor je buikspieren.

Tijdens die gezellige avond, iets minder drinken.
Altijd lekker en gezellig, een glaasje rode wijn met z´n allen. Het is zeker niet goed voor uw bloeddruk. Alcohol vermindert de elasticiteit van de vaatwanden. Hoe ouder men wordt, hoe sterker het effect van alcohol op de elasticiteit gaat worden. Probeer dus maximaal één glaasje alcohol per dag te drinken.

Als vrouwen op jonge leeftijd al beginnen met hun bloeddruk te monitoren door geregeld hun bloeddrukmeter ter hand te nemen, dan zullen ze later een gezonder en langer leven leiden!Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *