Stappenplan: zo maak je zelf een ‘french roll’
Een ‘french roll’ of Franse knot is een klassiek kapsel dat zowel door jong als oud gedragen kan worden. Het kapsel staat het mooist bij dames met stijl, halflang haar, maar ook met krullend haar of met kort haar is het mogelijk om de mooie knot te maken. De knot is uitermate geschikt voor op kantoor, maar is ook zeker feestelijk genoeg om naar een feestje te dragen. En omdat het kapsel eenvoudig te creëren is, hoef je niet eens veel moeite te doen om stijlvol de deur uit te gaan met deze knot. Wil jij ook een echte Franse knot maken bij jezelf? Lees dan in onderstaand stappenplan hoe je dit moet doen.

© pxhere.com

Stap 1: doe je haar in een lage paardenstaart
De eerste stap van het maken van een Franse knot, is het maken van een lage paardenstaart door al je haar te verzamelen en een elastiekje in het haar te doen. Het is belangrijk dat je haar lang genoeg is om in een lage paardenstaart te dragen en dat je nog wat haar over hebt als je een staart hebt gemaakt, want dit haar heb je nodig om de knot te maken.

Stap 2: til je staart op en draai de staart rond
Als je een lage staart hebt gemaakt, pak je de staart net onder de elastiek en til je de staart op. Heb je dit gedaan, dan draai je de staart om een knot te maken. Draai de staart niet te strak, maar doe het ook zeker niet te los. Draai je de staart te los, dan komen er namelijk gaten in de knot en dit is niet mooi.

Stap 3: stop het uiteinde van de staart in de knot
Om de knot af te maken, doe je het uiteinde van de staart in de knot. Op deze manier heb je geen losse haren meer en is er alleen nog een knot over. Vind je de knot wat los zitten, dan kun je haarspray gebruiken om de knot te laten zitten. Gebruik niet te veel haarspray, want hier wordt de ietwat losse Franse knot niet mooier van.

Stap 4: gebruik speldjes om de knot vast te maken
Pak een paar schuifspeldjes die met de kleur van je haar matchen en maak de knot goed vast. Voor een goede finish, gebruik je de speldjes van rechts naar links en draai je steeds 180 graden met het speldje. Op deze manier pak je namelijk alle haren mee, ook de haren die onder de speldjes zitten.

Een gemakkelijk kapsel om te maken
Een groot voordeel van de Franse knot, is dat je dit kapsel gemakkelijk kunt maken. Het stappenplan lijkt misschien wat ingewikkeld, maar in feite heb je de knot in enkele minuten gemaakt. Zeker als je al even geoefend hebt en de knot al een paar keer gemaakt hebt, ben je binnen enkele minuten klaar en kun je in een mum van tijd met jouw knot de deur uit.Lees nog meer over:
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *