Seksspeeltjes: niet altijd ongevaarlijk




Het gebruik van seksspeeltjes is niet van elk gevaar ontbloot. Integendeel zelfs, want nog steeds gebeuren er ongelukken op momenten dat je dit liever niet hebt. Er zijn situaties bekend dat zelfs een chirurgische ingreep noodzakelijk was om de schade die ontstaan was door het gebruik van een dildo te verhelpen.

© pixabay.com

Mensen komen uit schaamte vaak met smoesjes aan
Het is niet zo dat er aan de lopende band ongelukken gebeuren met seksspeeltjes, maar toch wel frequent melden zich mensen bij de spoedeisende hulp van ziekenhuizen met een in hun ogen nogal groot en beschamend probleem. Mensen geven vervolgens vaak niet aan wat er precies is gebeurd en verzinnen allerlei smoesjes en excuses, iets dat de behandeling vaak niet ten goede komt. Het is juist belangrijk dat medisch specialisten precies weten wat er gebeurd is.

Diep en glad, dat is een groot probleem
Diep en glad, het is het grootste probleem als je het hebt over ongevallen met seksspeeltjes. Wat namelijk diep zit en glad is, krijg je er niet zomaar weer uit. En dus wacht in sommige gevallen zelfs een operatie om een verdwaald seksspeeltje te verwijderen. In bepaalde gevallen is bekend dat een ongeluk met een seksspeeltje zorgde voor blijvende schade. Mensen zijn soms zo opgewonden dat ze alle risico’s vergeten en bijvoorbeeld glaswerk in het lichaam brengen, vaak anaal. De darm kan als gevolg van het scherpe glas vervolgens ernstig beschadigd raken. Soms zelfs zo erg dat een stoma aangemeten moet worden.

© pixabay.com

Steeds meer onderzoek
Om de risico’s op ongevallen zoveel mogelijk te beperken klinkt meer en meer de roep om internationale richtlijnen die voor meer veiligheid moeten zorgen. Voorlopig zijn die regels er echter nog niet en moeten mensen vooral zelf voorzichtig zijn. Ondertussen wordt wel steeds meer onderzoek gedaan naar de seksspeeltjes en duidelijk is dat veel seksspeeltjes wat betreft het materiaal onveilig zijn. Zo zijn er diverse seksspeeltjes op de markt die bestaan uit giftig materiaal. Ook wordt vaak poreus materiaal gebruikt en daarmee ligt de rode loper uit voor bacteriën.

Siliconen zijn niet per definitie onveilig
Het verhaal dat ook producten die voor een groot deel bestaan uit siliconen standaard onveilig zouden zijn. Dit is echter onzin. Je kunt overigens zelf testen of een product ook echt van siliconen is door het speeltje in brand te steken. Siliconen willen namelijk niet branden. Steek dan overigens wel de onderkant van het speeltje aan als je dat doet. Want ook met seksspeeltjes zit een ongeluk soms in een heel klein hoekje.



Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *