Schoonmaken met natuurproducten
Schoonmaakproducten verwijderen vuil en bacteriën maar zijn ook slecht voor het milieu. Wanneer u telkens een raam moet openzetten wanneer u bezig bent met schoonmaakproducten omdat u de adem ontnomen wordt, wat doet dit dan met het milieu? Veel schoonmaakproducten bevatten kankerverwekkende stoffen en vluchtige organische stoffen. Blootstelling aan deze stoffen veroorzaakt klachten als hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en irritatie van de ogen en luchtwegen. Op de lange duur kunnen lever, de nieren of het centrale zenuwstelsel aangetast worden. Wie veel schoonmaakt werkt daarom liever met natuurlijke producten.

© Pixabay.com

De drijfgassen in veel producten dragen negatief bij aan de opwarming van de aarde. Gelukkig is voor al deze problemen een oplossing met de zogenaamde groene schoonmaakproducten. Minimale belasting en toch het huis goed schoon. Dat is te bereiken met schoonmaakproducten die rechtstreeks uit de natuur komen.

Maagzout voor het grote schoonmaakwerk
Met maagzout is veel schoon te krijgen waaronder wastafels, het bad, de keuken, potten en pannen zonder krassen te veroorzaken. Voor keukens en badkamers volstaat het om wat maagzout op een vochtige spons te strooien. Goed schrobben en afspoelen. Aangekoekte pannen zijn schoon te krijgen door maagzout op de vlekken te strooien en afwasmiddel en water te gebruiken. 15 minuten laten intrekken en de pan is goed schoon.

Zwarte thee en glanzend schone ramen
Met zwarte thee maak je ramen en glazen oppervlakken glanzend schoon. Kook water en zet sterke zwarte thee. Gebruik voor 1 liter ongeveer 3 theezakjes. Laat afkoelen en giet het in een sprayfles. Spray direct op ramen en glazen oppervlakken en wrijf schoon met een microfiber doekje.

Olijfolie voor glanzend hout
Met olijfolie maak je zelfgemaakte meubelwas. Meng een kopje olijfolie met een half kopje citroensap. Giet dit in een fles en spray het op een zachte doek en maak hier houten meubels mee schoon. Ook geschikt om op een droge doek te spuiten en de vloer mee te polijsten.

Maïzena als tapijtreiniger
Vlekken in het tapijt of vervelende geurtjes? Met behulp van maïzena is dit goed te verwijderen. Strooi maïzena over de vlek en laat dit een half uur intrekken. Zuig met de stofzuiger de maïzena op en giet wat water over de vlek. Dep dit zo goed mogelijk weer schoon en droog.

Castille zeep als wasmiddel
Castille zeep is een biologisch afbreekbare zeep die gemaakt wordt van olijfolie en water. Het is het ideale wasmiddel om huidirritatie te voorkomen. In plaats van normaal wasmiddel of waspoeder wordt er een kwart tot eenderde kopje van deze zeep toegevoegd als wasmiddel. Een druppel essentiële olie zoals lavendel zorgt voor een frisse geur.

Sinaasappelschil en azijn om te desinfecteren
Het huis grondig schoonmaken, desinfecteren en zorgen voor een lekkere geur? Dat doe je met de volgende ingrediënten. Leg wat sinaasappelschillen of citroenschillen in een bak met een eetlepel zout en laat dit gedurende 20 tot 30 minuten intrekken. Stop de schillen in een spuitfles en meng dit met gelijke delen water en witte azijn. Gebruik bij voorkeur gedestilleerd water. Ideaal om snel en grondig te desinfecteren.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *