Rekfolie: wat is het en waar gebruik je het voor?
Rekfolie, ook wel bekend als wikkelfolie, palletfolie of stretchfolie, beschermt goederen tijdens het transport. Daarnaast heeft stretchfolie een stabiliserende werking, wat met name van pas komt bij het inwikkelen van een zware lading. Als je binnenkort van plan bent om te gaan verhuizen of een bedrijf bent dat regelmatig grote ladingen van plek A naar B verplaatst, kan wikkelfolie wel van pas komen. In dit artikel vertellen we je er meer over!

© pixabay.com

In welke situaties kun je wikkelfolie gebruiken?

Verhuizingen
Dat rekfolie voor verschillende doeleinden toegepast kan worden, was je waarschijnlijk al opgevallen. Bedenk maar eens in welke situaties het rekbare folie goed van pas kan komen. Om zonder problemen te kunnen verhuizen, en alle spullen schadevrij op de eindbestemming te laten komen, zijn een aantal verhuisspullen onmisbaar. Denk hierbij aan verhuisdekens of het apart verpakken van breekbare spullen. Om te voorkomen dat spullen in de verhuiswagen kunnen gaan schuiven, doe je er verstandig aan om spullen te sealen met stretchfolie. Zo ben je verzekerd dat alles stabiel staat en dozen niet kunnen schuiven of omvallen tijdens het transport.

Voor bedrijven
Heb je een webshop en verstuur je met grote regelmaat zendingen naar klanten, dan kiezen veel bedrijven ervoor om de producten gebundeld aan te leveren bij hun verzendpartner. Als je de dozen hebt ingeseald met stretchfolie, blijft de pallet een solide geheel. Hierdoor weet je zeker dat de dozen tijdens transport niet kunnen verschuiven. Bijkomend voordeel van stretchfolie is dat het stof- en vochtbestendig is. Het gevolg daarvan? De dozen en producten blijven netjes, schoon en bruikbaar.

Tuinset sealen
Ook in- en rond het huis kan stretchfolie van toegevoegde waarde zijn. Ofschoon het de tijd van het jaar is dat de tuinset weer uit de garage gehaald wordt, kiezen veel mensen ervoor om hun tuinset in de winterperiode geseald en wel in de schuur op te bergen, want ook in de schuur of garage kan vocht komen. 

Welke wikkelfolie heb je nodig?

Rekfolie kopen doe je natuurlijk bij Kortpack, want zij hebben allerlei verschillende soorten wikkelfolie leverbaar. We hebben het dan niet alleen over de standaard transparante folies. Je kunt bij Kortpack namelijk ook terecht voor gekleurde rekfolies. Ideaal om de pallets in één oogopslag te kunnen herkennen. Sealfolies zijn leverbaar in verschillende diktes: startend bij 12my (lichte ladingen) tot een dikte van maar liefst 35my (zware ladingen of lading met scherpe hoeken). Succes! Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *