Opnieuw behangen
De muren van de woonkamer zijn zeer belangrijk voor een huis. Het bepaalt immers het zicht van de ruimte. Je moet ze dus heel goed onderhouden!

© Pixabay.com

Hoe starten?
Wie opnieuw wil behangen, moet uiteraard eerst het oude behangpapier van de muren verwijderen. Dit kan door te stomen of door een afweekmiddel toe te passen.

Wat mag niet?
Het is heel belangrijk dat je niet over de oude laag heen behangt. Veel mensen doen dit, maar dit is fout. Op deze manier krijg je geen mooi strak resultaat. Integendeel: je creëert er blaasjes mee. Zelfs als het oude behangpapier nog mooi strak tegen de muur plakt. Achteraf is het ook onmogelijk om oneffenheden te verdoezelen.

Welke methode?
Stomen is de beste – en ook de meest gebruikte – manier om behang van de muur te verwijderen. Let er wel op dat je niet op een gipsen wand stoomt, want deze nemen redelijk veel vocht op.

Voor je aan het klusje begint, schakel je beter de stroom uit. Dit uit veiligheid. Neem nu alle stopcontacten en lichtschakelaars van de muur. Een stoomapparaat heeft wel stroom nodig, maar gebruik hiervoor liever een verlengkabel.

Houd het apparaat een halve minuut tegen de muur en het papier zal snel loskomen. Werk in kolommen, dat werkt het best.

Veel succes!Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *