20 fantastische kleuren voor je keuken
Overweeg je om je keuken te herschilderen? Laat je inspireren door het oneindige kleurenpalet. Wij maakten al een voorselectie. Het moet immers niet altijd wit zijn!

© Flickr.com

Brutaal blauw

Gebruik eens brutaal blauw of hemels groen om deze multifunctionele ruimte mooi te maken. Experimenteer met blauw-wit. Het staat voor zee, frisheid en tijdloosheid. Verf je keukenkastjes in marineblauw, gecombineerd met een wit marmeren werkblad en blauw-wit behangpapier. En natuurlijk staan de kastjes vol met blauw-witte potjes.

Gedurfd zwart

Als je een open keuken hebt, is de keuken het eerste wat je ziet als je binnenkomt. Introduceer daarom wat drama. Verf de kasten volledig zwart. Inox keukentoestellen zullen hier heel goed in uitkomen, net als koperen wandtegeltjes en glas. Zwart is gewoon knap. Het heeft karakter.

Uitblinken met roze

Een keuken met zwart, wit en grijs voelt kil aan, maar kun je toch een warme gloed geven. Verf het plafond felroze en de binnenkant van de kastjes lichtroze. De kleur is een verrassend genot. Ze laat de keuken stralen en geeft de ruimte veel energie.
Als je je plafond liever niet roze verft, kan je bijvoorbeeld de kastdeurtjes roze verven. De kastjes in zacht zalmroze geven een subtiel, maar toch aantrekkelijk effect.

Boeiend grijs

Verf alles in dezelfde kleur, namelijk in een elegante grijstint. Het is zoals een schuimende latte. Niet te donker, niet te koud…net goed. Het fleurt zelfs de droevigste kasten op. En als het te streng aanvoelt, kan je het aanvullen met citroengeel, blauw en wit.

Experimenteren met saliegroen

Hou je van koken en tuinieren, fris dan de kastjes op in saliegroen, een kleur die normaal gebruikt wordt voor serres. Kies voor een donkergroen marmeren werkblad. Het maakt van een grote keuken een gezellige plaats.

De gloed van oranje

Voor een persoonlijke en warme toets kan je kiezen voor oranje aan de achterkant van kastjes met glazen deurtjes. Dit geeft een levendig effect. En over een paar jaar kan je de kleur makkelijk veranderen, in turkoois bijvoorbeeld.

Karaktervol taupe

Deze kleur houdt het midden tussen groen en grijs. Ze is vrij neutraal, maar toont toch karakter. Gebruik ze voor het kookeiland en het lijstwerk. Combineer met witte kastjes. Het maakt de witte kastjes warmer.

Vurig rood

De vele kastjes maken een keuken al snel saai. Rood zorgt voor wat sensatie en maakt de ruimte harmonieus. En het is bewezen dat rood mensen hongerig maakt.

De kracht van crème

Een open keuken in een appartement met stenen muren wordt lichter door deze tint. De keuken wordt er gezellig en warm door, zonder ouderwets te worden.

Levendig groen

Groen is een natuurlijke kleur. Het geeft levendigheid naast klassiek witte tegels en kastjes. Probeer eens een koel groen met een hint van blauw. Het doet denken aan eucalyptusbladeren. Het matcht met vrijwel elke kleur en doet voedsel er goed uitzien. Een geruit plafond met groen geeft een klassieke witte keuken meer karakter. En: het maakt ruimtes met extreem hoge plafonds gezelliger.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *