Hip in oma’s garderobe
Dames op leeftijd hebben natuurlijk een jarenlange ervaring opgebouwd in wat hun goed staat. Kijk eens met een andere blik naar je oma. Wat zijn kledingstukken en accessoires die haar flatteren en die ook een prachtige aanvulling zouden zijn op jouw kledingkast? Tijd om in oma’s kasten te duiken

© pxhere.com

Bontjas
Altijd controversieel, bont. Maar de jas van je grootje gaat al een halve eeuw mee. Als jij die dan nog een nieuwe jeugd bezorgt, is dat toch erg ecologisch verantwoord, niet? En vooral warm. En stijlvol. Is je oma nog niet bereid om afstand te doen van haar favoriete jas, dan kan je een imitatie kopen bij heel wat (goedkope) kledingketens.

Pailletten bloesjes
Duik in oude foto’s of nog erger, dia’s. Wat dragen de oma’s op het jaarlijkse kerstfeestje? Een pailletten bloesje natuurlijk! Bling bling avant la lettre. Je durft deze gewaagde look zeker aan als je dit combineert met een rustig little black dress, of een elegante donkergekleurde pantalon van een chique stof.

Loafers
Een evergreen bij de oudjes. Maar ook een superhip schoeisel bij het jonge geweld. Loafers bestonden vroeger vooral in oubollige, saaie kleuren. Vandaag wordt het hele kleurenspectrum gebruikt om er de knapste schoentjes van te maken. Met korte sokjes en een minirok voor de schoolmeisjeslook of gecombineerd met een nauw aansluitende driekwartsbroek voor een retro-outfit. Hé komaan, laat je gaan.

Panty’s
Herinner je de huidkleurige panty’s van oma? Wel vandaag is deze beenbedekking allerminst ouderwets te noemen. Kleuren, prints, keuze te over. En het allerbeste moet nog komen: de meeste merken en ook goedkope kledingketens bieden figuurcorrigerende exemplaren aan. Hup, daar is je platte buik (en je lelijke witte melkflessen zijn verstopt).

Elastik broekband broeken
Geschikt voor kleine kinderen en ouden van dagen, denk je. Think again. Combineer ze met een pulletje met diezelfde banden aan de mouwen en aan de onderkant. Of kies een model met brede pijpen. Een heel andere look en net iets comfortabeler dan die skinny jeans van je.

Oversized zonnebrillen
Retro is in. Schuim de ladenkast en schuiven van je oma af. Zoek grote zonnebrillen. Zet ze op. Prachtig!

Signatuur juwelen
Duik opnieuw in die oude foto’s of dia’s. Ga op zoek naar de juwelen die toen werden gedragen. Oorbellen, broches, kettingen. Je spot vast en zeker enkele enorme exemplaren. Je oma heeft ze nog wel ergens liggen, ze heeft er nooit afstand van kunnen doen. Combineer ze met hedendaagse outfits. Hou andere accessoires sober of je lijkt op een kersboom. Je zal versteld staan hoe prachtig je eruit ziet. En heb je geen grootje meer, op rommelmarkten vind je vast en zeker wat je zoekt.

Grote prints
De jaren 80 van de vorige eeuw stonden niet direct bekend als geweldige mode-jaren. Maar sommige trends zijn toch waardevol gebleken. Bloesjes met over-the-top prints in alle KLEUREN bijvoorbeeld. Heel populair toen, en vandaag heel hip. Handige Harietta’s verstellen de kledingstukken van toen in een hedendaags nauw aansluitend modelletje.Lees nog meer over:
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *