Het belang van dakrandbeveiliging




Iedereen die in de bouw of een andere sector – zoals de schoonmaakbranche – op hoogte werkt, kent het fenomeen wel: dakrandbeveiliging. Zonder dakrandbeveiliging is werken op hoogte geen pretje en zelfs gevaarlijk. Wat zijn zoals de voordelen van dakrandbeveiliging? En welke soorten dakrandbeveiliging zijn er allemaal? Wij vertellen je er meer over in dit blogartikel.

© pixabay.com

De voordelen van een betrouwbare dakrandbeveiliging

Kiezen voor een specialist in dakrandbeveiliging om de werkplek te beveiligen, is in de eerste plaats natuurlijk belangrijk vanwege de wettelijke verplichting die je als werkgever hebt om jouw personeel te beschermen tegen bedrijfsongevallen. Wordt er op hoogte gewerkt, door dakdekkers, timmermannen of schoonmakers, dan is dakrandbeveiliging vereist. Met goede beveiligingssystemen op het dak, zoals een beveiligingshek, voldoe je als werkgever dus aan de wettelijke eisen. Daarnaast is dakrandbeveiliging eenvoudig aan te brengen. Ook als je de beveiliging tijdelijk nodig hebt, zijn er genoeg opties. Dakrandbeveiliging is tegenwoordig zo geavanceerd en gemakkelijk te gebruiken dat het niet nodig is om voor het bevestigen en het gebruik een cursus te volgen. Naast dit voordeel, zijn de hekken die op platte daken bevestigd worden van aluminium gemaakt. Hierdoor zijn ze niet alleen lekker licht, maar ook prima bestand tegen allerlei weersinvloeden.

Dakrandbeveiliging: huren of kopen?

Als je werkgever of bedrijfsleider bent in de hoogbouw, een eigen dakdekkersbedrijf hebt of eigenaar bent van een onderneming in de schoonmaakbranche, is het betreden van daken dagelijkse praktijk. In dit soort gevallen is het een stuk voordeliger en dus raadzaam om zelf dakrandbeveiliging aan te schaffen voor je medewerkers. Vergeet ook niet de helmen, veiligheidskleding en sterke werkschoenen. In situaties waarbij het betreden van platte daken incidenteel of nauwelijks voorkomt, kun je er als ondernemer ook voor kiezen om het materiaal te huren. Een nadeel van huren is wel dat je aan tijden gebonden bent. Mocht een klus uitlopen, dan moet je de huurperiode dus verlengen.



Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *