De laatste zomertrends voor de lente van 2018
Wil je er trendy bij lopen dit voorjaar, dan zijn er diverse modetrends die je aan kunt houden bij het aanschaffen van nieuwe kleding. Om je een duidelijk beeld te geven van de laatste trends voor deze lente, worden de drie belangrijkste trends in dit uitgebreide artikel beschreven.

© Flickr.com

Trend 1: eenvoudige ‘slip on’ jurken
Zogeheten ‘slip on’ jurken zijn jurken die je eenvoudig aan kunt trekken. De jurken zijn niet overdreven getailleerd en hebben ook geen opvallend model, maar zijn eigenlijk het beste te vergelijken met de eenvoudige onderjurken die je vaak onder een feestjurk draagt. Dit lijkt misschien wat saai en eenvoudig, maar de jurken worden vaak verrijkt met enkele subtiele versieringen. Denk hierbij aan kant, maar ook aan een subtiele print in zachte kleuren. Omdat de jurken zo dun zijn, zijn de jurken extra luchtig voor een warme lentedag.

Trend 2: levendige kleuren
Vorige lente droeg iedereen de subtiele kleuren mint, lichtroze en lichtblauw, maar deze lente zijn de levendige kleuren weer helemaal terug. Denk hierbij aan de kleuren appeltjesgroen, maar ook felroze, geel, kobaltblauw en paars. Je kunt de kleuren combineren met een ietwat onopvallende kleur als wit, grijs of zwart, maar deze lente mag je de kleuren ook allemaal met elkaar combineren. Dit lijkt misschien ietwat rommelig, maar door de kleuren met elkaar te combineren maak je echt een statement en zie je er op en top zomers uit.

Trend 3: franjes
Franjes of ‘ruffles’ zijn dit voorjaar helemaal in. Niet alleen jurken met franjes doen het goed op de catwalk, ook blouses en andere kledingstukken met de vrolijke franjes komen weer helemaal terug in het straatbeeld. Franjes geven een kledingstuk een unieke uitstraling en zorgen ervoor dat een kledingstuk een hele andere indruk achterlaat. Heb je een eenvoudige witte jurk en geef je deze jurk franjes, dan komt hier een hele andere jurk uit. Je hoeft overigens niet voorzichtig te zijn met de kledingstukken met franjes die je koopt, want de franjes kunnen niet groot genoeg zijn. Zelfs jurken die voor een groot deel uit franjes bestaan, zijn erg trendy dit voorjaar.

Trend 4: grafische strepen
Een grafische streep laat een kledingstuk niet alleen net wat meer opvallen, maar zorgt er ook voor dat je langer en slanker oogt. Je kunt een jurk aanschaffen met een grafische streep, maar het is ook mogelijk om een rok met grafische streep aan te schaffen of een nette blouse met strepen te kopen. Grafische strepen lopen overigens altijd verticaal en niet horizontaal, simpelweg omdat grafische strepen die verticaal lopen zorgen voor een meer vloeiende outfit.

Trend 5: spiegeltjes
Tot slot is er nog de trend van de spiegeltjes op kledingstukken. Sommige kledingstukken zijn subtiel verrijkt met spiegeltjes, maar er zijn ook kledingstukken die van top tot teen uit spiegeltjes bestaan. Je kunt hierbij denken aan de kleine ronde spiegeltjes die je vaak op exotische kledingstukken ziet, maar ook aan grove stukken spiegelende stof die enkele centimeters van een kledingstuk bezetten.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *