Vrouwen houden van winkelen dankzij hun moeders
Vrouwen en shoppen, dat is toch iets speciaals. Maar hoe komt dat nu dat vrouwen zo graag winkelen? Dat vroeg psychologe Karen Pine zich ook af en zij trekt de volgende conclusie: shoppen wordt de vrouwen door hun moeders aangeleerd.

© Flickr.com

Het is een vaststaand feit dat babykleertjes voor meisjes veel vaker van de winkelrekken verdwijnen dan babykleertjes voor jongens. Moeders kopen dus meer kledij voor hun dochters dan voor hun zonen. Ze zijn immers van mening dat een meisje meer kleertjes nodig heeft.

Vrouwen vinden het uiterlijk zeer belangrijk, nog belangrijker dan dat mannen dat vinden. Mama’s kopen dus meer kleren om er hun dochters zo goed mogelijk uit te laten zien. Ze nemen hun dochters mee naar de winkel, terwijl de vaders echte jongensdingen doen met hun zonen zoals voetballen.

Meisjes blijven shoppen leuk vinden ook als ze zelf volwassen worden.

Je herinnert je waarschijnlijk nog het artikel waarin vermeld werd dat veel vrouwen niet graag winkelen. Uiteraard bestaat deze categorie ook. Van een veralgemening wordt hier dus niet gesproken.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *