De Chinese dierenriem
De Chinese kalender neemt de maan als uitgangspunt en bestaat uit 12 maanden die elk 29 of 30 dagen tellen. Regelmatig wordt er een extra maand toegevoegd aan de kalender, zodat deze weer gelijk loopt met de westerse jaartelling. In de Chinese astrologie wordt er gebruik gemaakt van cycli van 60 jaar. Elk jaar wordt vernoemd naar één van de dieren van de Chinese dierenriem. Het teken verandert met het Chinese Nieuwjaar, dat valt op de dag waarop de tweede nieuwe maan plaatsvindt ná de winterwende. Op de Gregoriaanse kalender is dat tussen 21 januari en 19 februari.

© Pixabay.com

De 12 tekens van de Chinese dierenriem zijn elk uniek en kennen hun sterke en zwakke kanten.

Rat
Zij zijn vaak charmant en zeer gevoelig. Het zijn sociale, hard werkende types, die soms nogal verkwistend overkomen.

Os
Een Os is betrouwbaar en staat met beide benen op de grond. Ossen staan vaak bekend om hun zachtaardige en geduldige aard, maar kunnen ook tegendraads en veeleisend zijn.

Tijger
Energiek, vriendelijk, gul en ongeduldig zijn woorden die een Tijger typeren. Tijgers durven risico´s te nemen en voelen zich als leider helemaal in hun element.

Konijn
Iemand met dit teken is gevoelig voor negativiteit en kritiek. Hij is voorzichtig en intuïtief en bewaart bij voorkeur de lieve vrede. Konijnen zijn sterke persoonlijkheden met een oog voor mooie dingen.

Draak
Een Draak heeft een sterke wilskracht. Hij volgt het liefst zijn eigen pad in het leven. Draken geven niet snel op en komen op voor de zwakkeren in de samenleving.

Slang
Als Slang ben je intelligent, zelfstandig en analytisch, maar vaak ook mysterieus, bezitterig en wantrouwig.

Paard
De karaktereigenschappen die bij een Paard passen, zijn: behulpzaam, doelgericht, populair, maar ook egocentrisch en onvoorspelbaar. De mensen met dit teken kunnen goed omgaan met verandering. Als Paard ben je een echt mensenmens, met enorme aantrekkingskracht.

Geit
Een Geit is een echt familiemens, die confrontatie het liefst uit de weg gaat. Soms komen Geiten wat verlegen over, maar met hun grote verbeeldingskracht zijn het absoluut creatieve typjes. Ze zijn oprecht en zijn gebaat bij een sterke partner.

Aap
Kenmerkend voor dit teken zijn de nieuwsgierigheid, de onafhankelijkheid en de behulpzaamheid. Apen lossen graag problemen op, en ondanks dat ze analytisch zijn, kunnen ze soms ook hele wispelturige trekjes vertonen.

Haan
Zij worden vaak verkeerd begrepen. Een Haan zal niet snel toegeven dat hij ongelijk heeft. Hij gaat een goede discussie absoluut niet uit de weg. Verder is hij beschermend, nauwgezet en nuchter.

Hond
Altijd trouw met een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Een Hond is koppig en heeft zijn oordeel snel klaar. Hij gaat voor zijn vrienden door het vuur en wil het liefst samenwerken.

Varken
Iemand met het teken Varken zal altijd een luisterend oor bieden als dat nodig is. Een Varken heeft de neiging goedgelovig te zijn, maar is daarom zeker niet minder sympathiek.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *