5 tips om minder koffie te drinken
Te veel koffie drinken is een slechte gewoonte. Je wordt er namelijk heel actief van. Je begint sneller te ademen en je voelt je zenuwachtiger dan anders. Niet zo goed dus. Maar hoe kick je af van koffie?

© Pexels.com

Zoals bij alle dingen waarbij je moet afkicken, geldt: doe het geleidelijk aan. Wie ineens stopt, zal meer kans hebben om terug te hervallen.

Drink je koffie enkel en alleen omdat je niet voldoende hebt geslapen? Een slecht idee! Zorg er gewoon voor dat je voldoende nachtrust hebt en dan heb je die koffie gewoon helemaal niet nodig.

Om je vermoeidheid kwijt te raken, kan je gewoon een beetje sporten. Dit hoeft helemaal niet intensief te zijn, een kwartiertje bewegen volstaat. Nadien voel je je weer helemaal herboren.

Voldoende eten en eten op regelmatige tijdstippen is een must. Zorg er ook voor dat je voldoende suikers in je lichaam hebt zitten.

Probeer te ontstressen. Afkicken is immers niet altijd een makkelijk proces. Zoek activiteiten die voor jou erg rustgevend werken. Dit verschilt van persoon tot persoon.

Zelf nog nuttige tips? Hoe zit het met jullie? Hoeveel kopjes kofie per dag drinken jullie?Lees nog meer over:,
3 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *