Wat doet een letsel schade advocaat?




Een letsel schade advocaat kan voor jou grote waarde hebben als je (blijvend) letsel hebt opgelopen door bijvoorbeeld een ongeluk of een bedrijfsongeval. Hij of zij kan je bijstaan zodat je een vergoeding krijgt omdat dit letsel jou is toegedaan. Rechtshulp is fijn om te ontvangen, want zelf sta je toch minder sterk en je weet lang niet alles over je rechten!

© pixabay.com

Letsel schade procedure

De veroorzaker van het letsel zal aansprakelijk gesteld moeten worden. Maar hoe doe je dat en wat zijn jouw mogelijkheden hierbij? Gelukkig weet een letsel schade advocaat hier veel vanaf en zal jou met raad en daad terzijde staan. Hierbij is er een procedure, die min of meer gevolgd wordt. Naast het aansprakelijk stellen van de veroorzaker, moet er onderhandeld worden met de verzekeringsmaatschappij. Deze maatschappijen staan vaak niet te trappelen van ongeduld om te mogen uitbetalen… Om sterk te staan moet er bewijsmateriaal verzameld worden en een overzicht komen van alle schadeposten. Gaat het niet alleen om lichamelijk letsel, maar ook om psychisch of geestelijke letsel, dan zal dit ook bekend moeten zijn en door artsen bijvoorbeeld aantoonbaar gemaakt worden. Regelmatig zal er een rechtszaak komen om alles vergoed te krijgen. Hierbij is de hulp van een advocaat die alles weet van letselschade en aanverwante zaken een groot goed!

De kosten van een letsel schade advocaat

De kosten van de advocaat zal ook gezien worden als een onderdeel van de kosten die gemaakt zijn door het aangedane letsel. Met andere woorden: de veroorzaker moet deze kosten ook betalen. Net als alle andere kosten, zoals alle kosten die gemaakt worden om medisch onderzocht en behandeld te worden. Dus zelfs de reiskosten naar het ziekenhuis. Maar ook alle hulp die nodig is als gevolg van het ongeluk: een hulp in de huishouding, oppas voor de kinderen en ga zo maar door. Al met al kan dit natuurlijk flink oplopen. Let wel op: als de schuldvraag niet duidelijk is, is het dus ook nog niet zeker of de ander wel aansprakelijk gesteld zal worden. Dan loop je dus het risico om zelf voor alle kosten op te draaien. In dat geval betaal je dan ook zelf de letsel schade advocaat!

Gedeelde kosten

Soms gaat het anders. Het kan namelijk zo zijn dat de rechter bepaalt dat je ten dele zelf ook schuldig bent aan wat gebeurd is. Dan zullen ook de kosten zo verdeeld worden. Als de rechter jou voor 30% zelf schuldig verklaard, betaal je dus van alle kosten (dus ook die van de advocaat) ook 30% zelf.

Inhuren

Een letsel schade advocaat inhuren betekent meestal dat je eerst een gratis gesprek hebt. Bedenk goed, met hem of haar samen, hoe groot de kans is dat je wint en dus zelf niet (alles) hoeft te betalen. Ga alleen in zee met mensen bij wie het goed voelt, want waarschijnlijk heb je best wel even met hem of haar te maken!



Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *