Trots op het single zijn: deze quotes vertellen je waarom
Het is niet altijd makkelijk om een single vrouw te zijn. Vooral die lastige opmerkingen kunnen soms het bloed onder je nagels vandaan halen. Telkens weer die vragen waarom je niet aan het daten bent en of je ooit nog eens zult gaan trouwen net als (vul maar in). Daarom een heel rijtje quotes, speciaal voor jou, over de voordelen van het single zijn. Zo heb je voor de volgende vervelende opmerking alvast een ad rem antwoord te pakken!

© Pixabay.com

Oscar Wilde wist wel raad met bemoeiallen
De toneelschrijver Oscar Wilde stond bekend om zijn grappige toneelstukken maar hij kon ook verrassend scherp uit de hoek komen. Zo wist hij vaak de vinger op de zere plek te leggen en hield hij het publiek daarmee een spiegel voor.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quote:

“Houd nooit van iemand die je als gewoontjes behandelt.”

Of het volgende ‘huwelijks-advies’:

“Trouw nooit. Mannen trouwen omdat ze moe zijn [van het zoeken wellicht], vrouwen omdat ze nieuwsgierig zijn: beiden raken teleurgesteld.”

En, last but not least, het belangrijkste voor het laatst bewaard:

“Van jezelf houden is het begin van een levenslange romance.”

Hier heb je niet van terug…
Als je graag een stevige opmerking terug wilt maken, zijn de volgende quotes misschien wel iets voor jou. Hiermee kan je op een grappige manier duidelijk maken dat bemoeienis niet altijd gewenst is en jouw levenskeuzes toch echt jouw zaak zijn.

“Als idealist zie ik mijzelf nooit als single. Ik zeg daarentegen graag dat ik me op het punt tussen twee romances in bevind.” Carl Henegan.

“Alleen zijn voelt voor mij zo goed. Ik wil je alleen maar hebben als je beter bent dan dat.” Warsan Shire

“Teveel vrouwen zijn zo bang om single te zijn dat ze maar compromissen sluiten en zichzelf kwijt raken. Ik wil dat niet.” Julie Delpy.

Of in iets andere woorden eigenlijk hetzelfde advies van een anonieme bron: “Het vergt een sterke persoonlijkheid om single te zijn in een wereld waar de meeste mensen maar settelen om vooral te kunnen zeggen dat ze iemand hebben.”

Opbeurende quotes
Als je het single zijn niet perse prettig vindt dan helpen deze opbeurende quotes misschien toch een beetje. Single zijn heeft zeker zijn mooie kanten maar soms moet je wel even goed kijken.

“Gebruik je tijd van single zijn om zelf als individu te groeien,” zegt een anonieme bron. “Want als je niet blij kunt zijn terwijl je alleen bent, is het nog maar de vraag of je blij bent in een relatie. Uiteindelijk komt blijdschap van binnen en niet vanuit de ander of je relatie.”

Probeer te vinden wat jou als persoon gelukkig maakt, ook buiten een relatie om. Geniet van je leven zoals het is en misschien komt de liefde onverwachts toch om het hoekje kijken.

“Hoop op liefde, bid voor liefde, wens voor liefde en droom over liefde. Vergeet echter niet te leven terwijl je op de liefde wacht.” Mandy Hale.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *