Troetelnaampjes in een relatie
Heb jij een troetelnaampje voor je geliefde? Zo niet, zoek er dan maar snel eentje. Het is immers bewezen dat dit je relatie ten goede komt. Het zorgt voor een intiemere band met je partner. Dat stelt Jérôme Vermeulen, master in de psychologie en pedagogische wetenschappen.

© Pexels.com

Koosnaampjes geven een goed gevoel. Je partner voelt er zich bijzonder door. Het heeft een beetje een symbolische betekenis, het is iets tussen jullie beiden. Het woordje zelf doet er in principe niet toe, maar toch moet je het eerlijk zeggen als je niet akkoord gaat met het troetelnaampje dat je partner voor jou heeft uitgekozen. Dit doe je dan ook best de allereerste keer dat je dat woordje hoort. Als je dit uitstelt, dan kan je je partner op termijn een slecht gevoel geven. Hij zal zich dan afvragen wat hij verkeerd doet en waarom je het niet eerder hebt verteld.

Uiteraard zijn koosnaampjes niet het belangrijkste in een relatie. Het hangt er allemaal een beetje van af. Wanneer je partner geen apart woordje tegen je zegt, hoef je je dus zeker geen zorgen te maken. Vrouwen zullen vaker een troetelnaampje hebben voor hun man, dan omgekeerd. Mannen en intimiteit… het zijn immers twee zaken die niet altijd makkelijk samengaan.

Welke koosnaampjes gebruik jij?Lees nog meer over:
6 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *