Speel met Mario en zijn vrienden in Monopoly Gamer
Het klassieke, alom bekende familiespel Monopoly is in een nieuw jasje gestoken. Met de Monopoly Gamer uitvoering is het nu ook mogelijk om jouw favoriete bordspel met je favoriete Nintendo-figuren te spelen, in plaats van met de standaard pionnen van Monopoly. Kies jij ervoor om van start te gaan als Mario, Yoshi, Princess Peach of toch Donkey Kong? Alle karakters hebben hun eigen speciale superkrachten, waarmee je het de tegenstanders onderweg flink lastig kunt maken! Lukt het jou daarmee om de kwade eindbaas Bowser aan het eind van het spel als eerste te verslaan?

© Hasbro.be

Versla Bosses en verdien munten
De Nintendo-pionnen zijn niet het enige verschil met het originele Monopolyspel: ook het geld is anders. Waar je normaal het papieren briefgeld gewend bent, zijn er bij Monopoly Gamer gouden munten te verdienen, zoals je die kent van de andere Mario games. Op het speelbord zijn ook allerlei andere elementen uit de games te vinden, zoals de groene buizen en de gouden sterren. Zoals je waarschijnlijk al verwacht zijn de spelregels hier ook op aangepast. Alle figuren bezitten een bepaalde superkracht, die actief wordt wanneer dat figuur op een bepaald vak belandt. Alle informatie en krachten staan beschreven op de bijgeleverde info- en pionkaarten. Omdat het hele spel in het teken staat van Mario en zijn vrienden, kan naast de standaard dobbelsteen een Power-Up dobbelsteen natuurlijk niet ontbreken. Met de dobbelstenen worden onder andere battles uitgevochten. Onderweg moet er namelijk gestreden worden tegen de Bosses wanneer er een Go-vakje wordt gepasseerd. Wanneer uiteindelijk ook eindbaas Bowser wordt verslagen, is het spel afgelopen. Het kasteel van Bowser is dan ook de duurste straat in dit spel.

Extra spelmogelijkheden
In principe is het Monopoly Gamer spel geschikt voor twee tot vier spelers, er zijn namelijk standaard vier figuren bijgevoegd. De spelmogelijkheden kunnen indien gewenst echter worden uitgebreid door een Booster Pack aan te schaffen. Een Booster Pack is een zakje met daarin één van de acht extra Nintendo figuren om aan je Monopoly Gamer spel toe te voegen. Welk figuur je krijgt is een verrassing, maar het is altijd één van de volgende bekende Nintendo karakters: Luigi, Boo het spookje, Wario, de schattige Toad, Rosalina, Tanooki Mario, Fire Mario of het kleine aapje Diddy Kong. Hoe meer figuren, hoe meer spelers er mee kunnen doen, maar daarnaast worden de spelmogelijkheden inhoudelijk ook uitgebreid. De acht extra karakters hebben namelijk elk een eigen superkracht, waardoor het spel moeilijker en veelzijdiger wordt. Monopoly Gamer is een gezellig familiespel voor jong en oud, en natuurlijk extra leuk voor elke Monopoly liefhebber en Nintendo fan.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *