Radijzen zijn goed voor de huid
Sommige beautygeheimen zijn haast moeilijk te geloven. Dit is er eentje van: radijzen zijn goed voor de huid. Raar maar waar!

© publicdomainpictures.net

Op het ingrediëntenlijstje van cosmeticaproducten vind je de raarste namen terug. Kijk eens naar de volgende: Raphanus sativus root, Leuconostoc root of radish root. Dit wil namelijk zeggen dat er een ferment van de radijswortel in zit. Tegenwoordig zal je dit meer en meer producten tegenkomen.

Het is al langer geweten dat het drinken van radijssap goed is voor de nieren en de blaas. Dit dankzij een reinigende werking. Maar het komt nu ook onze huid ten goede!

In de ferment van de radijswortel vind je tal van vitaminen, mineralen en phytochemicaliën terug. Dit laatste is een beetje een vreemde benaming, maar ze zijn niets minder dan plantaardige voedingsstoffen die een gelijkaardig effect hebben als antioxidanten die vrije radicalen uitschakelen.

En er is nog meer goed nieuws! Er zitten ook eiwitten in die goed zijn om ontstekingen tegen te gaan. Dit zal als muziek in de oren klinken voor mensen die kampen met onzuiverheden en acne.

Vandaag de dag zit dit ferment van de radijswortel vooral in anti-rimpelcrèmes maar ongetwijfeld komt dit binnenkort ook in andere producten op de markt!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *