Make-up les: smokey eyes
De befaamde look smokey eyes is een wrede minnares. Iconisch geworden door het mysterie en de grandeur die het uitstraalt wanneer goed aangebracht is smokey eyes jammer genoeg ook ontzettend gemakkelijk te verprutsen. En laten we eerlijk zijn: mislukte smokey eyes zijn ook echt een lachwekkend zicht om te zien. Weg is de grandeur en het mysterie en hallo Krusty de clown! Gelukkig zijn we hier om eventuele misstappen te voorkomen en je aan te leren hoe je nu exact die perfecte smokey eyes look creëert.

© pexels.com

Die ogen toch

Wat je stijl ook is één ding is zeker: de ogen zijn een integraal deel van iedere succesvolle look. Daarbij is het belangrijk te onthouden dat er geen magie verscholen zit in eender welke look, wel hard werk en doorzettingsvermogen. Als je dan toch een basisprincipe zou moeten onthouden: donkere kleuren geven een diepere, hollere look aan een gebied terwijl lichte kleuren het hele gebied naar voren lijk te te brengen. Voor de rest: probeer vooral dingen uit en om echt goed te worden in sommige van de aspecten is het oefenen geblazen!

Smokey eyes techniek 1

Echte donkere, sexy smokey eyes kun je het beste bereiken met blekere kleuren in het midden en een donkerdere kleur hoe meer je richting de plooien van je oogkassen komt. Zowel bij de bovenste als de onderste wimpers dien je ook een donkerdere tint aan te brengen. Om de illusie van grotere ogen te bereiken kies je voor een donkere kleur, liefst effen zwart, en werk je naar buiten toe in gradaties van zwart en grijs.

Stap 1
Breng een vrij dikke lijn zwart aan bij de bovenste wimpers. Daarover breng je dan zwarte oogschaduw in poedervorm aan. Maak het geheel terug iets zachter met een kleine borstel.

Stap 2
Neem het borsteltje van de oogschaduw en maak een boog van de buitenkant van het oog recht naar de vouw van je ooglid. Hierbij leg je de nadruk op de schaduw op het buitenste derde van je oog.

Stap 3
Teken de schaduw van de buitenste hoek van je oog naar boven en naar buiten in de richting van je slaap. Vergeet nooit de look zachter te maken door veel te blenden met een sponsje, een borstel of desnoods je vingertoppen.

Smokey eyes techniek 2

Stap 1
Gebruik een effen kleur (liefst beige, bruinachtig) over je oogleden en wenkbrauwen. Daarbij maak je met een klein borsteltje draaiende bewegingen zowel naar buiten toe als naar boven toe.

Stap 2
Gebruik dezelfde kleur onder je onderste wimpers en herhaal daar het uitsmeren van de kleur.

We geven toe: het is even oefenen en vooral veel doorzetten maar uiteindelijk zal je eruit komen met perfecte smokey eyes!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *