Droge hielen met kloofjes in de huid? Zo los je dit eenvoudig op
De zomer komt er weer bijna aan en dit betekent dat we onze dichte schoenen langzaam inruilen voor mooie, open modellen. De meeste dames vinden het heerlijk om open schoenen te dragen, maar het dragen van open schoenen brengt ook een klein probleem met zich mee. Want wat als je droge hielen hebt, die er niet bepaald aantrekkelijk uit zien? Wij vinden dat je dan nog steeds open schoenen moet dragen. In dit artikel lees je hoe je van jouw droge hielen af komt, zodat je lekker met je open schoenen van de zomer kunt genieten.

© pixabay.com

Neem een voetenbad
Neem een voetenbad om goed voor je voeten te zorgen en je zal merken dat de kloofjes in je hielen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Doe wat warm water in een bak, doe een paar druppels met olie naar keuze in de bak (olie van rozen, olie van lavendel, olie van eucalyptus, ga zo maar door) en blijf ongeveer 20 minuten in het voetenbad zitten. Haal je voeten eruit, dep de voeten droog en breng wat hydraterende voetencrème aan om de behandeling af te maken. Herhaal dit dagelijks en je bent in een mum van tijd van die vervelende kloofjes af. Lt wel goed op dat je de voeten droog dept met een handdoek en niet gaat wrijven, want dan raakt de huid juist geïrriteerd. Wat jouw voeten nodig hebben is een zachte aanpak, dus geef deze aanpak door je voeten zorgvuldig droog te wrijven.

Smeer je voeten in met olie
Er zijn diverse oliesoorten die goed helpen tegen kloofjes in de hielen. In feite kun je alle soorten olie gebruiken om je voeten te verzorgen, maar olijfolie, kokosolie en olie van avocado zijn echt de beste oliën voor je droge hielen. Smeer je voeten goed in, laat de olie intrekken (let op dat je niet uitglijdt over de gladde olie!) en dep de voeten voor de zekerheid af met een droge en schone handdoek. Doe dit dagelijks en je voeten stralen, zonder enige kloofjes in de hielen.

Verzorg je voeten met honing
Honing is niet alleen lekker in de thee, maar ook erg goed voor je voeten. Neem een voetenbad met honing en je voeten voelen niet alleen zachter aan, maar zijn ook verlost van die vervelende kloofjes op de hielen. Het klaarmaken van een voetenbad met honing, doe je in feite hetzelfde als het klaarmaken van een voetenbad met olie. Je zet een bak met warm water neer, doet er een eetlepel natuurlijke olie in en je gaat er 20 minuten in zitten om de honing goed in je voeten te laten trekken. Spoel de voeten even af (anders plakken je voeten van de olie), dep de voeten droog en doe wat hydraterende crème op. Herhaal je dit om de dag, dan heb je na een tijdje nergens meer last van.Lees nog meer over:
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *