Hoe je al jaren je wenkbrauwen verkeerd tekent
Robuuste wenkbrauwen zijn al een tijdje de trend, maar velen van ons die in de jaren ’90 tiener waren, hebben hun wenkbrauwen flink weg geëpileerd. De vraag is: hoe vul je je wenkbrauwen weer op een natuurlijke manier in? Met een potlood of met een poeder? En welke techniek kun je het beste gebruiken? Je hele gezichtsuitdrukking wordt door je wenkbrauwen beïnvloed, dus het is zaak dat je er de nodige aandacht aan besteedt. In deze tutorial lees je stap voor stap hoe jouw wenkbrauwen straks weer helemaal op orde hebt.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Tip 1: Potlood of poeder

Wil je jouw wenkbrauwen een zachte en vriendelijke uitstraling geven, dan kan dit het beste met een poeder. Een poeder in twee tinten wordt aanbevolen, waarop we later terugkomen. Gebruik je liever een potlood, zorg er dan voor dat je kiest voor een wenkbrauwpotlood met een poederige en geen wasachtige samenstelling. Hebben je wenkbrauwen niet veel structuur, gebruik dan een potlood met een poeder eroverheen.

Tip 2: Kleur bekennen

Kies nooit voor dezelfde kleur potlood of poeder als je haarkleur, maar kies voor een product dat een paar tinten lichter van kleur is. Behalve wanneer je blond bent: dan ga je om een flets gezicht tegen te gaan liever voor de kleur van je haaraanzet. Vrouwen met een donkerdere huidskleur kunnen het beste kiezen voor een bruin potlood of poeder met een rode ondertoon.

Tip 3: Gebruik concealer of highlighter

Breng voordat je je wenkbrauwen gaat inkleuren, wat concealer of highlight onder en op je wenkbrauwen aan. Het geeft meer grip voor het potlood of de poeder en zorgt voor een opener blik.

Tip 4: Begin aan de binnenkant

Gebruik bij het aanbrengen van poeder een kleine schuine wenkbrauwborstel voor de donkerste tint en begin bij het binnenste uiteinde van de wenkbrauw dat boven je neus zit. Vul daarna de buitenkant op, die de ogen omlijst. De vorm moet een schuine hoek geven en niet rond gaan. Let op want als de boog te hoog is krijg je een boze blik.

Tip 5: Naar de top

Gebruik de lichtere tint wenkbrauwpoeder om de bovenkant van de wenkbrauw in te vullen. Het geeft een mooie natuurlijke uitstraling als de focus op de uiteinden ligt en doet de wenkbrauwen groter lijken. De reden voor twee tinten wenkbrauwpoeder is dat het licht zo natuurlijkerwijs op de wenkbrauw valt.

Tip 6: Vergeet de binnenste rand niet

Veel mensen hebben ongelijke wenkbrauwen, waardoor de een iets dichter bij de neusbrug begint dan de ander. Om dit te camoufleren kun je dit einde invullen met de lichtere tint poeder. Draai hiervoor de kwast horizontaal zodat deze loodrecht op de wenkbrauw staat. Het binnenste uiteinde van je wenkbrauwen moet recht tegenover het midden van je neusgaten eindigen.

Tip 7: Afwerken met wenkbrauwgel

Gebruik na het netjes invullen van je wenkbrauwen wenkbrauwgel om ze goed te fixeren. Werk van het midden naar het eind, waarbij je de middelste haren overeind laat staan en de buitenste haren licht naar buiten duwt.

Na het doorlopen van deze stappen zien je wenkbrauwen er nu oogverblindend uit!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *