De Gibson tuck in drie stappen
Ga je binnenkort naar een speciale gelegenheid? Dan is naast een chique outfit ook je kapsel heel belangrijk. Aan de hand van deze gemakkelijke haar tutorial leer je een Gibson tuck maken. Dit is een populaire klassieke haarstijl die het op feestjes en formele gelegenheden goed doet. Maar natuurlijk kun je dit kapsel ook gewoon op een doordeweekse dag naar werk dragen.

©commons.wikimedia.org

Bij dit kapsel wordt je haar omhoog en naar binnen gerold, het lijkt een beetje op de stijl waarbij je je haar rond een haarband draait. In dit geval wordt er geen haarband gebruikt, maar rol je jouw haar gewoon in elkaar. Deze elegante en chique stijl is vrij gemakkelijk te creëren volgens een simpel stappenplan.

Benodigdheden:

  • Haarelastiek
  • Schuifspeldjes

Stap voor stap tutorial:

Begin met een pluk haar aan de voorkant en draai het haar rond, terwijl je naar achter werkt en er van onderaf steeds meer haar bij pakt. Ben je vlak achter je oor, dan doe je aan de andere kant van je hoofd precies hetzelfde. Breng de twee strengen samen en maak er een lage staart van aan de achterkant van je hoofd. Zet deze vast met een haarelastiek.

Maak een klein hangmatje door met je vingers je haar van het midden van je hoofd richting je staart uit elkaar te duwen. Steek er niet doorheen met je vingers, maar maak een beetje ruimte, een soort zakje waar je de rest van je haar bij stap 3 in kunt stoppen.

Neem het haar van je staart bij elkaar in je hand en rol het in het zakje dat je net gemaakt hebt. Wil je meer volume in je kapsel, dan kun je jouw staart een beetje dikker maken door tegen de haren in te kammen voor je deze instopt. Zet je haar vast met een stuk of zes schuifspeldjes, of zo veel als nodig is om alles goed vast te zetten. Je kunt tijdens deze stap wat speelse pieken uit het kapsel laten springen en aan de voorkant een mooie lok langs je gezicht laten hangen voor een extra speels effect. Zet het kapsel vast met wat haarspray en klaar is je look!

Na het volgen van deze simpele tutorial ben je nu klaar voor dat ene feestje, die speciale gelegenheid of voor een doordeweekse werkdag. Deze chique manier van opsteken is al jaren geliefd en zorgt voor een veelzijdig kapsel, dat je naar verschillende gelegenheden kunt dragen. Ben je op zoek naar nog meer manieren om je haar op te steken, dan vind je hier stap voor stap tutorials voor tal van mooie en gemakkelijk te maken kapsels die je zeker en vast zullen bevallen. Zo kom je steeds weer anders voor de dag.Lees nog meer over:, ,
2 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *