Een koffie halen en go
Door de corona mochten we niet meer op het terras een kop koffie drinken. Wat wel kon is de coffee to go. Bij het wandelen gaan we een kop koffie halen en drinken het lopend op. Een koffie halen is een uitje geworden.

© pixabay.com


Het terras gaat een beetje open
Wandelen door de stad was zowat de enige bezigheid die we konden doen. Gelukkig is de avondklok afgeschaft en mogen we wat langer buiten blijven. De terrassen zijn al beperkt open tot 18.00 uur, maar dat betekent aansluiten. Er geldt nog steeds beperkingen en je kunt dus niet zomaar even bij een tafeltje aanschuiven.

Zwerfvuil door koffiebekers
Een gevolg van de coffee to go is het aantal wegwerp bekers. In het straatbeeld is te merken dat er een koffie haalpunt is; overvolle prullenbakken maar ook zwerfvuil. Er zijn initiatieven om het aantal wegwerp bekers terug te dringen door het bemoedigen van herbruikbare bekers. Mensen schaffen zelf een thermosbeker aan of de koffiebekers worden met een statieregeling meegegeven.

Eigen koffiebeker
Espressobars geven zelfs korting als je zelf een beker meeneemt en laat vullen. Dit mag natuurlijk ook een thermofles of thermobeker zijn. Misschien heb je er een in de auto. Let bij een thermoskan kopen of de wanden van de thermosfles of -beker voldoende dik zijn. De huidige thermosbekers zijn van metaal en zijn daardoor minder breukgevoelig. Vroeger werd bij de binnenfles glas gebruikt.

Design in koffiebekers
De huidige thermosbekers houden de inhoud gemakkelijk enige uren gloeiend warm. In ieder geval tijd genoeg voor een wandeling. Belangrijk is ook dat de beker niet lekt. Fabrikanten hebben zich op de thermosbeker gestort en zo zijn er vele modellen. Is vormgeving ook belangrijk dan scoren de bekers van Stanley, Tefal en Contigo hoog, maar ze zijn niet goedkoop.

We drinken gemiddeld drie kopjes koffie per dag. Koffie is de meest gedronken drank in Nederland. Er is een duidelijke trend in de coffee to go markt. Vooral Starbucks heeft hierin een dominante plek verworven. Het bedrijf bestaat overigens al zo’n 50 jaar.Lees nog meer over:, , , ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *