De beste vitaminen voor de huid
Wat betekent collageen en wat doet het voor het lichaam? Het is in ieder geval een veel gebruikt product bij schoonheidsbehandelingen. Meestal als crèmes om de huid meer elasticiteit te geven. Collageen is een eiwit wat huidveroudering tegengaat.

© pixabay.com


Collageen opbouw neemt af
Het eiwit is in de huid aanwezig, maar neemt na de 25ste leeftijd af. Collageen zorgt niet alleen voor een stralende huid, maar draagt ook bij voor goede spieren en botten vanwege de glycerine. Ook zou het helpen voor een goede spijsvertering. Het is belangrijk om collageen op peil te houden zeker voor volwassenen.

Met voeding vitaminen binnen krijgen
Bepaalde voeding bevat de nodige eiwitten zoals witvlees, zalm, bonen en linzen, bladgroente en citrusfruit. Plantaardige collageen zijn drankjes die een hoge hoeveelheid collageen bevatten waarmee de eiwitniveau’s een boost krijgen. Ze zijn als poedervorm beschikbaar waarmee een shakedrank wordt gemaakt. De drank is vooral bedoeld voor veganisten die uitsluitend plantaardige producten eten.

Helpen huid crèmes?
Met name suikers, roken en lange blootstelling aan de zon zorgen voor een veroudering van de huid. Dit komt doordat de elastine in de huid verhard waardoor de flexibiliteit afneemt. Wordt de huid minder stevig dan leidt dat tot rimpels, plooien en verzakking van de huid. Crèmes om de huid te verstevigen hebben dikwijls weinig effect omdat collageen niet voldoende in het lichaam dringt.

Vitaminen A en C
Vitamine C is wel een probaat ingrediënt voor de elasticiteit van de huid. Hetzelfde geldt voor vitamine A. Ook deze vitamine helpt om de huid soepel te houden en draagt bij voor een gezonde celgroei. Levertraan is een vetzuur en geeft ook positieve effecten bij een soepele en gladde huid en vermindert rimpels. Dankzij de vitamine D heeft het ook een positieve werking voor stevige botten.

De huid is het grootste orgaan. Het zorgt voor bescherming van schadelijke invloeden van buitenaf. Zorg dat je in het voorjaar en zomer goed beschermd tegen Uv-straling. Met goede zonnebrandcrème beperk je de afbouw van collageen.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *