Comfortabel lopen op hoge hakken: tips
Natuurlijk heb je een paar hakken in gedachten dat perfect zou zijn voor een feest, maar wees eerlijk: het dragen van hoge hakken is zwaar. Is het het wel waard om ze te dragen als je kijkt naar de pijn, de blaren en het wankelen? Antwoord: ja! Helemaal als je deze tips leest waarmee je je hakken meer comfortabel maakt. Zo kun je ze gemakkelijk de hele nacht blijven dragen!

© Pexels.com

1. Wanneer je een paar hakken online koopt, meet dan de afstand tussen de hak en de zool. Als de ruimte hiertussen meer dan 3 centimeter is, zullen de hakken comfortabel zijn. Minder dan 3 centimeter is niet aangeraden.

2. Door je derde en vierde teen aan elkaar te binden, zullen je hakken lekkerder zitten. Dit heeft te maken met een zenuw die normaal gesproken zorgt voor pijn, maar waarvan je nu geen last meer hebt.

3. Voorkom blaren door deodorant aan te brengen op plekken waar de schoen tegen de voet aandrukt.

4. Het dragen van hakken zorgt ervoor dat het gewicht op de bal van de voet komt, waardoor je op je tenen gaat lopen. Denk eraan om te blijven lopen op je hak en om eerst de hak neer te zetten en vervolgens je tenen om meer stabiel te blijven.

5. Er is niets erger dan voeten die zweterig voelen waardoor je in een hak wegglijdt. Zorg ervoor dat dit niet meer gebeurt door een inlegkruisje in de schoen te leggen die het vocht opvangt.

6. Als je voeten uit je schoenen glijden, kun je ook gewoon haarspray gebruiken zodat dit niet meer gebeurt. Zo blijft je voet op zijn plaats.

7. Als je het gevoel hebt dat je hakken ervoor zorgen dat je tenen worden platgedrukt, vul dan een plastic zakje met wat water, leg dit in de schoen en doe dit in de vriezer. Het water zal uitzetten waardoor ook de schoen wat uitzet en hij niet meer te krap is bij je tenen.

8. Een andere manier om je hakken net wat groter te maken, is door ze te dragen met dikke sokken en er vervolgens een föhn op te zetten. Hiermee maak je het materiaal warm en zal het uitzetten.

9. Laten we al deze nuttige tips even opsommen met deze feiten:

  • 42% van de vrouwen zou een paar hakken dragen dat oncomfortabel is en ook al zijn ze pijnlijk, zolang ze mooi zijn worden hakken dus wel gedragen.
  • 73% van de vrouwen geeft toe voetproblemen te hebben door schoenen.
  • Kies voor een wat bredere hak. Deze is meer comfortabel en beter voor de voet.
  • Om ervoor te zorgen dat er niet teveel druk op de tenen ontstaat, kies voor hakken met een open teen.


Lees nog meer over:,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *