7 oplossingen voor regenachtige dagen
We verkiezen allemaal uiteraard een mooie zonnige dag. Maar het weer is variabel en dus zullen we wel eens dagen hebben waarbij het regenweer voor wat extra frustraties zorgt. Hier zijn alvast enkele tips om je huis proper te houden en je kinderen zich niet te laten vervelen tijdens een regenachtige dag.

© Pixabay.com

1. Droog snel je natte schoenen
Het goede nieuws is dat je tienerzoon of dochter de hond heeft uitgelaten zonder dat je er lang hebt over moeten zeuren. Het slechte? Doorweekte wandelschoenen. Steek ze in een oude kussensloop en knoop die goed dicht. Vervolgens gooi je alles in de droogmaching en zet je deze op de laagste stand. Zo gaat alle modder er eenvoudig af zonder dat heel je machine vol slijk hangt.

2. Herstel kapotte paraplu’s
Neem een naald en wat flosdraad en naai hiermee de stof van de paraplu dicht rond het metaal waar je het opnieuw wil aan vastmaken. De stevige flosdraad is een snelle oplossing tot je een nieuwe paraplu kunt kopen.

3. Bescherm de smartphone van je kind tegen de regen
Hier volgt een truc die heel wat trekkers gebruiken als ze de weerelementen moeten trotseren. Stop de smartphone of andere elektronica van je kinderen in plastic zakjes vooraleer ze in hun rugzak te stoppen. Dit beschermt deze dure aankopen tegen de regen.

4. Zorg dat de schimmelgeur wegblijft
Natte personen of vooral honden kunnen wel eens een geurtje hebben. Voeg enkele druppels van een aangenaam geurende essentiële olie (zoals vanille, sinaasappel of pepermunt)toe aan je luchtzuiveraar of luchtreiniger. De frisse geur zal zich doorheen je huis verspreiden en alle geurtjes die naar ‘natte hond’ ruiken verdoezelen.

5. Hou de vloeren slipvrij
Je zoon of dochter nodigt een vriendje of vriendinnetje uit om te komen spelen en al snel ontaardt het speeluurtje in een constante valpartij over de gladde vloer. Hou enkele oude plastic zakken bij de hand en wanneer iemand met water druipende kleren of schoenen wil binnenkomen kan hij ze hierin achterlaten. Zo vermijd je dat je hele huis vol regenplassen ligt waar je makkelijk over uitglijdt.

6. Entertain je tieners op een regenachtige dag
Het regent eens een dag en al gauw komen je kinderen je aan de oren zagen dat ze zich vervelen. Ze kunnen niet naar buiten om af te spreken met hun vrienden en ze vinden niet meteen een alternatief. Misschien geef je hen enkele suggesties om zich een dag binnen bezig te houden. Geef ze wat papier, karton, tandenstokers of oude materialen die je niet meer kunt gebruiken en laat ze hun creativiteit uittesten met een tof knutselnamiddagje.

7. Organiseer een quiz
Het kan een alternatief betekenen voor puntje zes. Neem je smartphone bij de hand en film je kinderen terwijl je ze interviewt met enkele leuke vraagjes. ‘Vanaf wanneer is iemand volwassen?’ of ‘Wat gebeurt er met je melktanden eens ze uitvallen?’ Vooral bij de kleinsten zul je soms hilarische antwoorden te horen krijgen.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *