What to wear: welke schoenen draag ik bij mijn witte jurk?
Een witte jurk is net als zijn zwarte tegenhanger, een must-have in je kledingkast. Stijlvol, voor speciale momenten, of net sportief voor in je vrije tijd. Met een vestje op in het voorjaar, en volop je bruine huid laten zien tijdens de zomermaanden. Geen wonder dat die witte jurk één van je favo kledingstukken is.

© Pixabay.com

Zo gemakkelijk als het is een gelegenheid te vinden om dat wit kleedje aan te doen, zo moeilijk is het om er de juiste accessoires bij te kiezen. Vooral je schoenen zijn uitermate belangrijk voor je totale look. Neem dus de nodige tijd om te beslissen welke schoenen je gaat dragen en lees alvast door deze tips die we verzamelden bij enkele topfashionista’s.

Welke stijl
Het is vooral belangrijk te bepalen welke stijl je wil uitstralen. Die stijl wordt natuurlijk bepaald door de gelegenheid waar je je jurk draagt. Is dat een formeel moment of omgeving, of is het net een informele afspraak. Tijdens een receptie op je werk, kleed je je net iets anders dan wanneer je een dagje naar het strand trekt met je vriendinnen. De lengte van je jurk, de gebruikte stof en de snit zal bepalen waar en wanneer je je witte jurk kan aantrekken. Op de receptie is een rok tot op de knie gepast, terwijl het op strand natuurlijk super mini kan. Een jurk gemaakt van een kwaliteitsvolle stof kan je overal aan, terwijl één van een mindere kwaliteit niet aangewezen is op een formele bijeenkomst.

Algemeen gesteld: tijdens vrijetijdsmomenten kan je alle soort schoeisel aan, van sandalen, tot peeptoe’s, flip flop’s, botjes en sneakers. Op formelere momenten hou je het netjes met pumps of klassieke botjes. En dames, mooie schoenen met hakken doen het altijd goed!

Witte schoenen
Een witte jurk combineren met wit schoeisel is een klassieke en veilige combinatie. Witte schoenen passen prachtig onder een lange witte jurk. Met mat leer of net mettalic kan je de aandacht trekken naar je voeten.

Huidskleur
Nude is al een paar seizoenen hot, ook in de schoenenwinkel. En laat huidskleurige schoenen nu net prachtig combineren met een witte jurk. Door nude-kleurige schoenen te dragen, gaat alle aandacht naar de jurk. Perfect om te combineren met killer accessoires, zoals de juiste handtas of juwelen.

Zilveren muiltjes
Geen betere combinatie dan wit en zilver. Zilveren schoenen zijn dan ook bijzonder elegant onder een witte jurk. Zorg wel voor zilverkleurige accessores en geen gouden, anders komt de fashion police je halen en in de gevangenis steken.

The lady with the red shoes
Wedden dat je rode schoenen zullen opvallen in de massa? Een witte jurk gecombineerd met rood schoeisel kan perfect. Ga voor de killer heels en vergeet je roodste lippenstift niet.

Zwarte schoenen
Net zoals wit, is zwart een relatief veilige oplossing. Zwarte schoenen passen namelijk bij alles. Kans is groot dat je een resem zwarte schoenen, sandalen, botjes of zeker toch pumps in je kast hebt staan. Ga voor het meer formelere of juist informelere model, afhankelijk van de gelegenheid waar je naartoe gaat. Black will always be beautiful!

Spetterende kleuren en patronen
Voor de durvers onder ons: fel roze, blauw of groene schoenen kunnen, zeker tijdens informele feestjes. En dat luipaardmotief: wie durft?Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *