Waarom verliefd worden zo moeilijk kan zijn voor sterke vrouwen
Het gebeurt te vaak dat mensen ‘sterke vrouwen’ verwarren met ‘mannenhaters die liever ouder worden met een stel katten om zich heen dan dat ze zullen trouwen’. Onafhankelijke vrouwen mogen dan wel meer geluk vinden in zichzelf dan in een relatie, dat betekent echter niet dat ze geen liefde willen vinden.

© Pexels.com

Sterke vrouw

Ik beschouw mijzelf als een redelijk sterke vrouw (figuurlijk gezien dan, ik kan letterlijk nog geen 5 kilo optillen) en ik heb een aantal fijne relaties gehad. Echter al deze relaties stopten vrij plotseling en na zo’n break-up kreeg ik het overweldigende gevoel om weer in contact met mijzelf te komen. Ik heb niet alle antwoorden, maar ik denk dat het er op neer komt dat er gevoelens zijn die met elkaar in conflict zijn. Aan de ene kant is er het gevoel om een liefde te willen vinden en aan de andere kant is het gevoel om eigen waarden in gevaar te brengen.

Eigen deprimerende ervaring

Ik kan natuurlijk niet spreken voor alle onafhankelijke vrouwen, maar mijn persoonlijke ervaring was vrij deprimerend. Ik werd enthousiast toen ik een jongen vond waar ik me niet alleen tot aangetrokken voelde, maar ik had ook een bepaald respect voor hem op basis van kleine dingen die ik had gezien (de deur open houden voor mensen, zijn dromen najagen, zijn moeder bellen, etc). Toen maakte ik de fout om deze momenten in verband te brengen met zijn gehele persoonlijkheid. Ik werd aangetrokken tot de persoon wie ik dacht dat hij was en ik was teleurgesteld toen ik erachter kwam dat het maar een aantal klein dingetjes waren die hij gebruikte om me in te palmen. De man die mij vorige week nog vol enthousiasme vertelde hoe leuk hij het vindt om nieuwe mensen te ontmoeten, weigert nu om tegen vreemden te praten op een feestje. Ik snap ook wel dat mensen maar mensen zijn en dat niemand altijd perfect is, maar als je niet een gelijkwaardige partner kunt zijn voor een sterke vrouw, waarom probeer je dat dan te zijn?

Verliefd worden is eng

Verliefd worden is over het algemeen gewoon eng. Maar het is vooral angstaanjagend voor een vrouw die begrijpt hoe ernstig het echt is om tijd in iemand te investeren. We zijn gegroeid, we zijn het punt voorbij dat we alleen maar daten voor de ‘fun’ (echt, wat is er leuk aan om te daten met mensen die je niet echt leuk vindt?). We willen niet de tijd nemen om iemand beter te leren kennen als hij niet volgens dezelfde standaarden leeft.

De echte angst is niet om alleen te eindigen; het is de angst om te eindigen met de verkeerde persoon.Lees nog meer over:,
2 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *