Trivial Pursuit blijft uitdagen
Trivial Pursuit is pas in 1981 ontwikkeld, maar dit gezelschapsspel voelt nu al als een echte klassieker. Het spel werd bedacht en uitgewerkt door twee Canadese mannen: Scott Abbott en Chris Haney. Toentertijd wisten ze misschien nog niet dat ze een spel hadden uitgevonden dat tientallen jaren later nog steeds overal verkocht zou worden. Het spel is vertaald in talloze talen en er zijn ook verschillende varianten uitgebracht. Zo is het mogelijk om Trivial Pursuit voor kinderen te spelen, maar zijn er ook varianten met vragen die allemaal over één onderwerp gaan. De meest populaire variant is en blijft natuurlijk de standaardversie.

© Hasbro.be

Hoe werkt het?
Het concept van Trivial Pursuit is eigenlijk vrij eenvoudig. Het belangrijkste onderdeel van het spel is het beantwoorden van verschillende vragen. Iedere speler speelt met een ronde houder met ruimte voor zes verschillende partjes. Deze partjes hebben allemaal een eigen kleur die correspondeert met een bepaald onderwerp. Deze kleuren en onderwerpen zijn in de meeste varianten hetzelfde:

Blauw: aardrijkskunde
Roze: amusement
Geel: geschiedenis
Bruin: kunst en literatuur
Groen: wetenschap en natuur
Oranje: sport en ontspanning

Het is aan de spelers om een vraag in iedere categorie goed te beantwoorden. Je mag een vraag beantwoorden wanneer je op een vakje in een van deze zes kleuren terechtkomt. Pas wanneer de speler alle zes de partjes verdiend heeft, is het tijd om nog een laatste vraag te beantwoorden om het spel te winnen.

Waarom is het zo leuk?
De aantrekkingskracht van Trivial Pursuit komt vooral doordat het een divers spel is dat je met vrijwel iedereen kunt spelen. De zes verschillende onderwerpen zorgen ervoor dat er voor iedere speler een aantal moeilijke en makkelijke vragen tussen zitten. Bovendien is dit een spel dat gemakkelijk met veel mensen gespeeld kan worden. In feite zit er namelijk geen limiet op het aantal personen dat tegelijkertijd bezig kan zijn. Het is mogelijk om in teams te spelen waardoor het spel sneller verloopt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alle spelers individueel te laten spelen. De verschillende versies van het spel maken het bovendien leuk om af en toe voor een andere uitdaging te kiezen.

Nieuwe vragen
Wanneer je overweegt om Trivial Pursuit in huis te halen, zal je misschien nadenken over de hoeveelheid vragen die er in het spel zitten. Ben je bang dat je na een aantal speelsessies alle antwoorden inmiddels wel weet? Of juist dat de vragen door de tijd heen verouderen? Dat is geen probleem, want er zijn speciale sets verkrijgbaar met nieuwe vragen voor het spel. In dat geval behoud je het speelbord en alle andere attributen en worden alleen de kaarten met vragen vernieuwd. Op deze manier blijven de vragen recent en is het mogelijk om voor wat meer afwisseling te zorgen. Zo blijft ieder potje Trivial Pursuit leuk voor iedereen, hoe vaak je het ook gespeeld hebt.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *