Tips voor perfect gekrulde haren
Veel vrouwen met stijl haar zouden graag eens prachtige krullen willen hebben. Maar het is nog een kunst om deze mooi te zetten. Met de volgende tips krul je je haren als een professional.

© Pixabay.com

Kies de juiste maat
Krultangen zijn er in verschillende maten. Afhankelijk van de look die je wilt creëren kies je de maat van de tang. Als je kleine, strakke krullen wilt, dan moet je kiezen voor een kleine krultang. Wil je juist grove, losse krullen, kies dan voor een grotere tang van zo’n 3 tot 5 cm breed.

Gebruik de juiste temperatuur
Ieder haartype vraagt een andere temperatuur, je hebt daarom een krultang nodig met instelbare temperatuur. Wanneer je dun haar hebt, zet dan de tang absoluut niet op de hoogste stand! Begin laag en kijk wat het met je haar doet. Krullend haar kan iets warmer en wanneer je heel dik haar hebt kun je de temperatuur nog hoger zetten. Zet hem nooit te hoog om verbranding te voorkomen.

Gebruik het juiste materiaal
Keramische en toermalijnen krultangen hebben de voorkeur. Keramische tangen verdelen de hitte het best en toermalijnen tangen gaan pluis tegen, doordat er negatieve ionen vrijkomen.

Fijn haar krullen
Na het kiezen van de juiste krultang voor je haar is het belangrijk om je haar voor te bereiden op het krullen. Wanneer je fijn haar hebt kun je het beste je haren wassen met een volumeshampoo. Wanneer je haar nog vochtig is, spray er dan een heat protector op die je haren zal beschermen tegen de komende hitte. Zo voorkom je schade aan je haar.

Dik haar krullen
Was je haar niet indien het er niet vet uitziet. Gebruik eventueel enkel een droogshampoo. Om glans aan de krullen te geven kun je wat serum in je haar doen en tot slot mousse om de krullen mooi in model te houden.

Het krullen
Verdeel je haar in secties en begin met het krullen van de nekharen. Spray een klein beetje haarspray op de lok en klem het onderste gedeelte in de krultang. Rol vervolgens de hele pluk op tot aan de basis. Wanneer je een krultang zonder klep gebruikt, zet de tang dan aan de basis van het haar en rol de pluk om de tang heen. Houd de krultang 10 tot 20 seconden in het haar. Herhaal dit pluk voor pluk tot het hele haar gedaan is. Haal daarna je vingers licht door de krullen heen om de krullen wat losser te maken en eindig met een haarspray. Mochten de krullen uitzakken, houd dan de krul vast met je vinger of een klemmetje na het verwijderen van de krultang. Laat de krul los als deze volledig is afgekoeld. Op die manier zullen je krullen langer mooi blijven.

Maak de krultang schoon
Wanneer de tang is afgekoeld, maak hem dan schoon met een natte doek. Dit is belangrijk, omdat er anders haarproducten opstapelen op de tang. Als dat gebeurt kan de tang de hitte niet goed meer verdelen.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *