Tips die je helpen bij het verwerken van een gesprongen relatie
Het beëindigen van een relatie kan echt heel pijnlijk zijn, daar zullen de meesten wel al ervaring mee hebben. Hier volgen enkele tips om het verdriet een beetje te verzachten:

© Pexels.com
  • Vermijd elk contact met je ex. Het is de enige oplossing om alles te verwerken. Het zal je enkel maar meer kwetsen als je hem of haar nog de hele tijd blijft zien. Jullie relatie zal zich dan als een film voor je ogen afspelen en dat is het laatste dat je nodig hebt.
  • Houd jezelf bezig. Het klinkt misschien ongelofelijk cliché, maar toch is het waar. Door je bezig te houden met allerlei zaken, vergeet je beetje bij beetje je verdriet. Maar vat dit niet verkeerd op: overdrijf niet. Je moet op tijd eens kunnen uitblazen.
  • Je mag zeker over je gevoelens praten, maar doe dit dan bij een goede vriend(in), iemand die je vertrouwt. Er zijn immers altijd mensen die alles aan de grote klok willen hangen en dat heb je echt niet nodig.
  • Alle herinneringen – in welke vorm ook (kaartjes, mails, cadeautjes…) – moet je bannen. Gooi allles weg en begin aan een schone lei. Hoe meer herinneringen je blijft bewaren, hoe moeilijker het wordt op termijn.
  • Maak tijd voor jezelf. Doe leuke dingen: ga uit met vrienden, volg een leuke cursus… Maakt niet uit, zolang je jezelf maar niet vergeet. En onthoud een ding: het leven is veel te kort, genieten is dus de boodschap!


Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *